Kadın Girişimci Paketi 625 milyon TL kredi hacmine ulaştı
Halkbank'ın 8 Mart Kadınlar Günü'nde hayata geçirdiği Kadın Girişimci Kredi Paketi'ne 1 ayda 10.000'in üstünde kadın girişimci başvurdu. Paket, 625 milyon TL kredi hacmine ulaştı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan "Elimizdeki finansal imkanlarla kadınlarımızın iş dünyasına katılımını mümkün olan en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz" dedi
ABONE OLHalkbank, topluma ilham veren öncü kadınları ve kadın girişimcileri İstanbul ve Bursa’nın ardından Antalya’da bir araya getirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre Antalya’da gerçekleştirilen Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda 9 girişimci kadın, deneyimlerini aktardı ve başarı hikayelerini paylaştı.
Toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “2021 yılı, Halkbank olarak kadın girişimcilerimizi önceliklendirdiğimiz bir yıl olarak öne çıkmaktadır. Kadınlarımızı ekonomimizin ateşleyici gücü olarak aksiyona geçirmeyi hedeflediğimiz bu yolda, kadın girişimcilerimize yönelik özel çalışma ve hizmetler kurguluyoruz” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Girişimci Kredi Paketini kullanıma sunduklarını paylaşan Arslan, henüz 1 ay geçmesine rağmen bu paket için 10.000’in üstünde kullandırım sağlandığını ve 625 Milyon TL kredi hacmi gerçekleştiğini ifade etti. Kredi talebinin en çok ticaret, hizmet, imalat sanayi ve turizm sektörleri için oluştuğunu belirten Halkbank Genel Müdürü, “Fırsat verildiğinde kadınlarımızın ekonomik atılım yapma potansiyelinin son derece yüksek olduğuna şahit olduk” dedi.