Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SON DAKİKA: Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor! 2023 Kamu işçilerine ne kadar ve yüzde kaç zam gelecek, zam oranı belli oldu mu?
        1

        Kamu işçisine zam konusunda taraflar arasında zam pazarlığı sürüyor. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay kamu işçisine zam konusunda gelinen noktayı özetledi. Bu kapsamda kamuda 700 bin işçiyi kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin yapılacağı tarih de netlik kazanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Peki, "Kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu, yüzde kaç zam yapılacak? Toplu iş sözleşmesi ne zaman imzalanacak?" İşte toplu iş sözleşmesinde son durum...

        2

        KAMU İŞÇİLERİNİN ZAM ORANI BELLİ OLUYOR

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi sendikalarını 14.30’da toplantıya davet etti.

        Toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ile Osman Yıldız ile TÜHİS temsilcileri katılacak.

        Bugün mali konuların yanı sıra uzlaşma sağlanamayan diğer konular ele alınacak. Kararın gelecek hafta başında açıklanması bekleniyor.

        Toplantı öncesinde saat 14.00’te TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon kurulu da Ergün Atalay başkanlığında ön görüşme yapacak.

        Kamu tarafı en son taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve bunun üzerine ücretlere yüzde 40 artış yapılması teklifinde bulunmuştu.

        3

        ZAM PAZARLIĞINDA SON DURUM

        Türk-İş ve Hak-İş'in işçi kesimini, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) kamu işverenini temsil ettiği görüşmelerde, belirli bir aşamaya gelindi.

        4

        Kamu işvereninin, taban ücretin 11 bin 500 liraya yükseltilmesi ve 2023'ün ilk altı ayında yüzde 30 zam yapılması şeklindeki ilk teklifini, taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay yüzde 40 zam olarak güncellemesiyle pazarlıklar yoğunlaştı.

        5

        BAKAN BİLGİN'DEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI!

        Toplu İş Sözleşmesi zammı için son düzlüğe girildi. Gözler hükümetin yeni kamu işçisi zam teklifi için gelecek açıklamalara çevrildi.

        700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme zammı ile ilgili merak edilen tarih belli oldu.

        6

        KAMU İŞÇİSİ ZAMMI İÇİN YENİ TEKLİF YOLDA!

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalı işletmelere verilen Beyaz Bayrak Ödülleri için bir otelde düzenlenen törene katıldı.

        Bakan Bilgin, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin şu ifadeleri kullandı:

        "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir defa daha ele alacağız. Bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bunu da çözüm yoluna sokacağız"

        7

        TÜRK-İŞ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

        Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Toplu İş Sözleşmesine ilişkin konuştu. Atalay, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL, arzu ettiğimiz bir rakam olursa problem yok, olmazsa biz bu işin içinde olmayız" ifadelerini kullandı.

        8

        GÖRÜŞMELER 1 AĞUSTOS İTİBARIYLA BAŞLAYACAK!

        Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

        9

        DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

        Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere, özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ