Karayolları'nda yaz bereketi
Karayolları Genel Müdürlüğü, temmuz ayında ödeneklerde ve ödemelerde tarihi bir dönemden geçti. Müteahhitlere, bir süreden bu yana biriken alacaklarına karşılık yaklaşık 2.5 milyar TL ödedi. Aynı ay içinde ikinci bir yüklü ödeme daha gerçekleştirildi. Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun işletmecisi IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA'ya da yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında yaklaşık 1 milyar 450 milyon TL ödendi. Karayolları'nın, 1 milyar TL'lik ek ödenek için yeni bir girişimde bulunduğu belirtiliyor. Olcay Aydilek'in haberi
ABONE OLKarayolları Genel Müdürlüğü, müteahhitlerin yol yapım işleri kapsamında biriken alacaklarını tasfiye etmek için yeni adımlar atıyor. Karayolları, temmuz ayının son haftasında yaklaşık 2.5 milyar TL dolayında ödeme yaptı. Hemen ardından yeni bir ödenek için kolları sıvadı.
Karayolları’na yakın güvenilir kaynaklara ve sektör temsilcilerine göre, 1 milyar TL’ye yakın yeni ödenek için girişimde bulunuldu. Bu konuda, ilgili kurumlar arasında görüşme yapıldı. Talep, iletildi. Bu kaynağın da “uygun” bulunması durumunda kısa süre içinde aktarılabileceği kaydediliyor.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ