Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS'ın Sarıkamış ilçesinde tarihi eser niteliğindeki Meryem Ana figürlü çan ile sikke ve çeşitli objeleri satmaya çalışan 5 şüpheli, suçüstü yakalandı.

        Kars İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 5 kişinin tarihi eser niteliğindeki objeleri satma arayışında olduğu bilgisine ulaştı. Hareket geçen ekipler, şüphelileri sikke ve çeşitli objeleri satmak üzereyken operasyonla yakaladı. Operasyonda 3 altın sikke, 322 bronz sikke, 1 şamdan, 1 Meryem Ana figürlü çan, 1 usturlap, 8 heykel ve 2 tas ele geçirildi. Tarihi eser niteliğindeki objeler, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne teslim edildi. Diğer yandan gözaltına alınan 5 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler