Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Uzman Görüşü 'Kendini girişimine ait hissetmeyen başarılı olamaz' - Girişimcilik Haberleri

        Microsoft MEA Bölgesi Perakende Genel Müdürü Deniz Özen, girişimcilere yönelik tavsiyelerini Habertürk ile paylaştı. Türkiye’deki girişim ekosisteminin başka ülkelere göre önemli farkları olduğunu kaydeden Özen, "Bunlardan ilki, startup’larımızın gücü, fikirleri ve fikirlerinin satışı için yapılanlarla ön plana çıkarılırken çalışan kişilerin ve takımın gücünün geri planda kalması. Oysa, girişimci ruhunu yaşayan ve bunu çevresindekilere yansıtan en önemli faktör, insanlar ve kurdukları takımlardan oluşuyor" dedi.

        Fikirlerin başarılı olmasının ancak kişilerin kendilerini girişimin bir parçası hissetmesi ile olabileceğini söyleyen Özen, "Bu durumda, kurucu çekirdek kadronun, ekiplerinin heyecanını her daim koruyabilmesi ve tam motivasyonları için sürekli çaba göstermeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        'KARLILIK İÇİN GELİR YÖNETİMİNE ÖNEM VERİN'

        Gelir yönetimi konusuna girişimlerin önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Deniz Özen, "Böylelikle şirketler kar zarar tablosunu daha fazla irdeleyebilir, daha gerçekçi maliyet analizleri ve hesapları yapabilir ve de gelen fonları daha etkili kullanabilir" diye konuştu.

        Deniz Özen, girişimler için danışmalık hizmeti almanın faydalı olabileceğinin altını çizdi. Söz konusu danışmanlığınsadece mentorluk olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Özen, "Bu konu Avrupa’daki girişimler tarafından daha hızlı benimseniyor. Startup’lara danışmanlık yatırımlarının yapılmasının ekosisteme önemli bir güç kazandıracağını düşünüyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ