Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA! Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakime inceleme

        Kıvanç Tatlıtuğ’un, “vergi usulkanununa muhalefet” suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava geçen Perşembe Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya katılan Tatlıtuğ savunmasında, “Yargılanmamın sebebi olan faturaların sahte olması söz konusu olsaydı ben çok yüksek meblağlarla ödeme yapmazdım. Mali müşavirliğimi yapan şahsın bana sahte faturalar verdiğini bilmiyordum” diyerek beraatınıistedi.

        HAKİM FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre dava günü bir kadın hakim Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektirdi. Hakim, söz konusu fotoğrafı “Perşembe’nin sürprizi” notuyla paylaştı.

        REKLAM

        HSK İNCELEME BAŞLATTI

        Bu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Fotoğraftaki hakimin, Tatlıtuğ’un davasına bakan hakim olduğu öne sürüldü. Sosyal medyada tepkileri artması üzerine Hakimler Savcılar Kurulu olayla ilgili inceleme başlattı. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir Hakim ile film yıldızının duruşma salonunda birlikte çektirdikleri fotoğrafın sosyal medya da yayımlanması akabinde HSK re’sen inceleme başlatmış olup, Pazartesi itibariyle konu hakkında kamuoyu ayrıntılı olarak ayrıca bilgilendirilecektir. Saygı ile duyurulur“ ifadelerini kullandı.

        KIVANÇ TATLITUĞ'DAN AÇIKLAMA

        Tatlıtuğ sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında fotoğraftaki hakimin kendi davasına bakan hakim olmadığına iddia etti. Tatlıtuğ mesajında; “Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim” ifadelerini kullandı.

        HSK BAŞKAN VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

        HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hakim ve film yıldızının sosyal medya da yer alan Fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, İlgilinin yargılandığı mahkemenin 13. Asliye Ceza Mahkemesi olup, Fotoğraf da yer alan Hakimin 12.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur" dedi.

        MAZERET İZNİNE AYRILDI

        Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na geçtiğimiz perşembe günü bir davası için gelen Kıvanç Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için hakkında HSK tarafından inceleme başlatılan İstanbul Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi hakimi S.Ş.U.'nun mazeret iznine ayrıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ