Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü tarafından 13-15 Ekim'de düzenlenecek 6. Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'na yurt içi ve dışından 100 yarışmacı katılacak.

        Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Kandıra Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi desteğiyle organize edilen yarışma, Kandıra ilçesi Uzunkum Sahili'nde gerçekleştirilecek.

        Geçen yıl birçok ülkeden yarışmacıya ev sahipliği yapan organizasyonda, 50 takım dereceye girmek için mücadele edecek. Etkinlikte en çok balığı yakalayan takım kategorisinde birinciye 50 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye de 20 bin liralık hediye çeki verilecek. Ayrıca en büyük balığı yakalayan takım da 25 bin liralık hediye çekiyle ödüllendirilecek.

        Bu yıl yarışmaya Azerbaycan, Hollanda, Polonya, Yunanistan, Tunus ve Fas'tan sporcuların katılması bekleniyor.

        Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü Kadir Cihan Pestil, turnuva için heyecanlı olduklarını ve her sene daha iyi organizasyon için gayret gösterdiklerini belirterek, 100 yarışmacının toplam 200 oltayla yarışacağını bildirdi.

        Pestil, turnuvayla ülkede amatör ve sportif balıkçılığı daha da sevdirmeyi hedeflediklerine işaret ederek, Avrupa Çevre Ajansı Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında, Kandıra Uzunkum Sahili'nde 12 Ekim'de yarışmacı ve vatandaşların katılımıyla temizlik yapacaklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler