Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Koronavirüs ölülerden de bulaşıyor! - Haberler
        1

        The Sun gazetesinde yer alan habere göre, koronavirüs ölü insanlardan da bulaşıyor. Bilim insanları, hastalığın ölü bir vücuttan ilk kez yayılma gerçekleştiğini doğruladı.

        2

        Adli ve Yasal Tıp Araştırmaları Dergisi'ne göre, Tayland'da bir tıp uzmanının mart ayında enfekte olmuş bir ölü bedenden virüsü aldığı kaydedildi.

        3

        Pazar günü yayınlanan çalışmanın "Adli Tıp birimindeki tıbbi personel arasında COVID-19 enfeksiyonu ve ölüm" ile ilgili ilk rapor olduğu iddia edildi.

        4

        Çalışmada Tayland Bangkok'taki RVT Tıp Merkezi'nden Sriwijitalai ve Çin'deki Hainan Tıp Üniversitesi'nden Viroj Wiwanitkit adli tıp uzmanlarının enfekte hastalarla temas etme şansının düşük olduğu ancak biyolojik örnekler ve hayatını kaybedenlerle temasa geçme ihtimallerinin olduğu söylendi.

        5

        Çalışmanın yazarları, "Şu anda, Covid-19 kontamine cesetlerin tam sayısı hakkında bir veri yok, çünkü Tayland'daki cenazelerde Covid-19'u incelemek rutin bir uygulama değil" ifadesinde bulundu.

        6

        Yazarlar, "Enfeksiyon kontrolü ve evrensel önlemler gereklidir. Adli tıp uzmanları koruyucu elbise, eldiven, gözlük, şapka ve maske gibi koruyucu cihazlar giymek zorundadır.

        7

        Ameliyathanelerde kullanılan dezenfeksiyon prosedürü patoloji / adli tıp birimlerinde de uygulanabilir" açıklamasında bulundu.

        8

        Cenaze ve sağlık çalışanlarının potansiyel olarak Covid-19 taşıyan ölü bedenlerden korkmaya başladığı vurgulandı.

        9

        Daha önce, 25 Mart'ta Tayland Sağlık Hizmetleri Dairesi, insanların öldükten sonra Covid-19 taşıyamayacağını iddia etmişti.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ