Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve AÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yıldıray Çete, koronavirüse yakalanması ve sonrasını anlattı.

Hasta baktığı sırada koruyucu önlemleri almasına rağmen belki de bir anlık dalgınlıkla temas sonucu koronavirüse yakalandığını aktaran Prof. Dr. Çete, hastalığı orta şiddetle geçirdiğini, çok şiddetli boğaz ağrısı ve kas ağrıları olduğunu söyledi. Koronavirüse yakalandıktan sonra 4-5 gün içerisinde öksürük başladığını belirten Prof. Dr. Yıldıray Çete, vücudunda herhangi bir tutulumla karşılaşmadığını, ağrı kesicilerle tedaviye devam ettiğini anlattı.

'RAHATSIZ EDİCİ AĞRILAR 4-5 GÜN DEVAM ETTİ'

Koronavirüs tedavisinin hastaneye yatış gerektirmediğini, evinde izole bir şekilde tedavi gördüğünü aktaran Prof. Dr. Yıldıray Çete, izolasyon süreci bitip iyileştikten sonra görevine başladığı söyledi. Koronavirüsün basit bir hastalık olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Yıldıray Çete, "Gerçekten hastalığı hafif geçirdiğimi düşünmeme rağmen 4-5 gün boyunca oldukça rahatsız edici ağrılarla devam eden bir süreçti. Ama sonradan tamamen kendime geldim, şu an tekrar görevimin başında hasta bakmaya devam ediyorum. Hiç tedirginlik yaşamadım. İlk başta olduğu gibi şimdi de dikkatlice hastaya bakıyorum" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ