Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sağlık Bakanlığı atama sonuçları sorgula! ÖSYM KPSS 2020/4 yerleştirme sonuçları

        Sağlık Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere KPSS 2020 /4 tercihleri 20 Şubat'a kadar adaylardan alınmıştı. KPSS 2020/4 tercihlerini yapan adaylar yerleştirme sonuçları adayların erişimine açıldı. Yerleştirme sonuçlarına göre, adaylar Sağlık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel olarak görev almaya başlayacak. KPSS 2020/4 yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

        SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2020/4 YERLEŞTİRME SONUÇLARI

        ÖSYM'nin açıkladığı Sağlık Bakanlığı atama sonuçları için aşağıdaki bağlantıya tıklayın...

        ATAMA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        KPSS 2020/4 SAĞLIK BAKANLIĞININ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARINA YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER

        Yerleştirme Türü Tercih Yapan Aday Sayısı Kontenjan Sayısı Yerleşen Sayısı Boş Kalan Kontenjan Sayısı
        ORTAÖĞRETİM 18.398 830 830
        ÖN LİSANS 34.568 3.173 3.173
        LİSANS 29.760 4.841 4.841
        TOPLAM 82.726 8.844 8.844

        KPSS 2020/4 YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILDI?

        Yayınlanan kılavuzda, sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme detayları şöyle aktarılıyor:

        - Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

        - Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

        - Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

        - Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

        - Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

        SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

        ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ