Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih sonucu sorgulama ekranı: KPSS 2023/1 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?
        1

        KPSS 2023/1 tercih yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. 13 Temmuz tarihinde sona eren KPSS 2023/1 tercih işlemlerinin ardından, sonuçların açıklanacağı tarih gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, "KPSS 2023/1 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" İşte ÖSYM ile KPSS 2023/1 tercih yerleştirme sonuç sorgulama ekranı...

        2

        KPSS-2023/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        KPSS-2023/1 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından henüz duyurulmadı. Ancak bir önceki tercihler 28 Aralık'ta sona ermiş, sonuçlar 3 Ocak'ta erişime açılmıştı. Bu süre baz alındığında tercih sonuçlarının 19 Temmuz'dan sonra ilan edilmesi bekleniyor.

        Bu kapsamda resmi kurum ya da kişilerden bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

        3

        KPSS-2023/1 TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANABİLECEK?

        Adaylar, yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

        ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

        ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklar.

        5

        Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacak

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ