Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Kripto'da ikinci çöküş: BlockFi iflas başvurusunda bulundu! BlockFi nedir, iflas mı etti, neden iflas etti? - Kripto Para Haberleri
        1

        İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU!

        28 Kasım’da yeterli nakit miktarını elinde bulunduramadığı için iflas eden FTX’in ardından krizden etkilenen BlockFi’nin yaptığı açıklamaya göre şirketin mevcut bakiyesi 256,9 milyar dolar. Ayrıca şirket, çalışanların maaşlarının ödenmesi ve çalışanlara sağlanan faydaların kesintiye uğramadan devam etmesi için çalışmalarda da bulunacağını duyurmuştu.

        2

        Ancak FTX’in iflasından iki hafta sonra BlockFi’da iflas başvurusu gerçekleştirdi.

        FTX’in iflasının ardından para çekme işlemleri dahil olmak üzere bütün işlerini askıya alan BlockFi, şirketin yeterli likiditeye sahip olduğunu da duyurmuştu.

        Tüm bu çelişkiler içerisinde şirket New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunduğunu da açıkladı.

        3

        ŞİRKET YETERLİ LİKİDİTEYE SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

        Ayrıca BlockFi, FTX’i 275 milyon dolar ile ikinci en büyük alacaklısı olarak listelemiş.

        FTX’in çöküşü sonrası işlemlerini askıya alan kripto para platformu, yapılan açıklamalara göre eline 256,9 milyon dolar bulunduğunu ve bu miktarın yeniden yapılanma süreci için yeterli olacağını belirttiğini iddia ediyor.

        4

        Çalışanların maaşlarını ve onlara sağlanan faydaların kesintiye uğramadan devam etmesini sağlamak için de şirket masrafları düşüreceğini ve kendi içinde yapılan planı uygulamaya başlayacağını söyledi.

        Şirket danışmanlık görevini üstlenen Berkeley Research Group’tan Mark Renzi yaptığı bir basık açıklamasında “BlockFi, tüm müşteriler ve paydaşlar için en iyi sonucu elde edecek şeffaf bir süreci sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ