Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun son durumu ne oldu? Küçükçekmece'den son dakika haberi, yakalandı

        Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel taciz olayında son durum ne oldu? Tüm Türkiye Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesi'nde yaşanan kan donduran olayı konuşuyor. 22 Nisan tarihinde evinin 5 yaşındaki kız çocuğu kapısının önünde oyun oynarken kişi ya da kişiler tarafından bir apartman boşluğuna götürülerek cinsel tacize uğramıştı. Ailesi, çocuğu kanlar içinde kapının önünde bularak hemen hastaneye götürdü. Yoğun bakımda tedavi gören kız çocuğunun ardından aile yakınları Kanarya mahallesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

        KÜÇÜKÇEKMECE'DE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA NE OLDU?

        REKLAM

        Bir mahalle sakini "Dün öğle sıralarında oldu. İnşaatta çalışanların öğle yemeğine gittiği sırada olmuş. Kızı alıp götürmüş hatta yanında 5 yaşında başka bir çocuk da varmış, ona para vermiş. Çocuk da koşmuş komşulara söylemiş ’orada pislik yapıyorlar’ diye. Onlar artık bu şekil kaçmışlar. Biz bir kişi biliyoruz ama çocuk annesine iki kişi demiş. Çocuk kendisi kalkmış annesine gitmiş. Şuanda durumu kritik, babası felç oldu diye duydum. Annesi de yeni doğum yapmış durumu iyi değil. Bildiklerimiz bu kadar" dedi.

        SİZE PARA VERECEĞİM DİYE KANDIRMIŞ!

        Çocuklardan birinin dayısı olduğunu söyleyen Barış Sezgin "3 çocuklardı, kız 5 yaşında, erkek çocukların biri 5, biri 6 yaşında. 3 çocuk burada oyun oynuyor. Şahıs geliyor ’size para vereceğim’ diyerek çocukları arka tarafa götürüyor. Zaten çocuklar korkudan kaçıyor. Kız çocuğunu da bildiğim kadarıyla görünmeyecek bir şekilde duvarın arkasına götürüyor. Çocuklar da çığlık atıyor. Şahıs da yukarıya doğru kaçmış" dedi.

        KÜÇÜKÇEKMECE 4 GÜNDÜR AYAKTA!

        Mahalleliyi sokağa döken olayın ardından Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölgedeki güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Çevre sakinlerinin ifadelerine başvurdu.

        REKLAM

        Olayın duyulmasının ardından Kanarya Polis Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri konunun biran önce aydınlatması için yetkililerden yardım istedi.

        Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösteren mahalleli, polis merkezinin önünde bir araya geldi. "Hak, hukuk, adalet", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" ve "Kanarya uyuma çocuğuna sahip çık" sloganları atan vatandaşlar, mahallede yürüdü.

        BAKANLIKTAN KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ TACİZ OLAYI İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMA!

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun elim hadisenin millet olarak herkesi derinden sarstığı, yaraladığı ve üzdüğü belirtildi.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, şiddet ve istismar başta olmak üzere çocuklara yapılan her türlü insanlık dışı muameleyle mücadele etmeye ve bu yönde çalışmaya devam edileceği kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

        "Küçük çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen takip edilmiş, İl Müdürlüğü ekipleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile görüşmüş ve aileye destek olmuştur.

        Gerekli tıbbi ve adli işlemlerin başlatıldığı vakada, çocuğumuz hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5/1-a maddesi gereği danışmanlık tedbir kararı ve 5/1-d maddesi gereği sağlık tedbir kararı talep edilmiştir. Aile, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinden de yararlandırılacaktır.

        REKLAM

        Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın failinin yakalanması için başlatılan adli sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

        "KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLDÜ" İDDİASI

        Tüm Türkiye'yi derinden sarsan Küçükçekmece'deki taciz olayının ardından sosyal medyada bazı kullanıcılar, küçük kız çocuğun hayatını kaybettiğine yönelik tweetler atılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız evladımız hastanede gözetim altındadır. Süreç, Emniyet Teşkilatımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Resmi olmayan açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz." şeklinde açıklama yaparak söylentilere son noktayı koydu. 5 yaşındaki kız çocuğunun ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

        5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZ EDEN ŞAHIS YAKALANDI!

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Küçükçekmece'de istismara uğrayan 5 yaşındaki küçük kız çocuğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, failin yakalandığını duyurdu.

        Soylu'nun açıklamaları;

        "Küçükçemece'de istismara uğrayan küçük çocuğumuzla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. İstanbul Valiliğimiz zannediyorum, birazdan açıklama da yapacaklar.

        Failin yakalandığı haberleri bende var. Valilik açıklama yapacak. Olay tüm Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Çocuğumuzun sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz. Ben de babayla telefonda görüştüm.

        Hem İstanbul Valiliğimiz hem de Emniyet Müdürlüğümüz faille ilgili çalışmalar yaptılar, saatler içerisinde de açıklayacaklar. Bu olay olduktan hemen sonra başladılar, onlar bir açıklama yapacaklar. Olay başlı başına hem medeniyetimize hem toplumsal ahlakımıza, bakışımıza uygun değildir ama maalesef bu tip toplumca nefret ettiğimiz, kınadığımız olaylarla karşılaşıyoruz."

        KÜÇÜKÇEKMECE'DE SON DAKİKA! 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU TACİZ EDEN ŞAHSIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan şüpheli, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Küçükçekmece'de yakalandı. 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V.'nin sorgusu sürüyor.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ