Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Röya: Türkiye'de de sevilmek istiyorum

        Ebru AYAZ / HABERTURK MAGAZİN

        Ülkesi Azerbaycan’da oldukça ünlü olan Röya, Türkiye’ye yeni single çalışmasıyla çıkarma yaptı. Azerbaycan’ın Rihanna’sı olarak tanınan Röya, Ozan Çolakoğlu’nun aranje ettiği, Gülşen’in ‘Kesin Bilgi’ adlı şarkısıyla Türkiye’de de tanınmak ve sevilmek istediğini söylüyor.

        Şarkıcılık serüveniniz nasıl başladı?

        Babam müzik öğretmeniydi, sade bir aileydik. Kimse bizim evden birinin şarkıcı olabileceğine inanmıyordu. Tesadüfen 16 yaşındayken bir besteciyle tanıştım. Azerbaycan’ın çok büyük bir müzik yapımcısıydı. Onun elinden tuttuğu son kişiyim.

        Nasıl tanıştınız?

        O besteci yan taraftaki daireye misafir olarak gelmiş. Ben de balkonda çamaşır asarken şarkı söylüyordum. Sesimi duydu, “Yıldız olmak ister misin?” diye seslendi. Güldüm, “Evet” dedim. “Sabah saat 08.00’de aşağıda ol o zaman” dedi. Aileme söyleyemedim, teyzemin kızına söyledim. “Gitme, adamın kim olduğunu bilmiyoruz” dedi. Ben yine de gittim. Gittiğimde “Bir şarkı söyle” dediler, Jazz&Classic bir şarkı söyledim. “Kimin bu şarkı?” diye sordular, “Bilmiyorum” dedim. Sonra o besteci “Bu şarkıyı ben yazdım ve sen bunu bilmeden buraya geldin. Bu bir işaret” dedi.

        ‘HIRSA KAPILMADIM’

        Oyunculuk ve modellik de yapıyormuşsunuz.

        Bakü’de reklamlarda birçok markanın yüzü oldum. Popüler olunca bu tarz işler geliyor. Ama en çok şarkıcılık yönüm ağır basıyor. Sabah kalktığımda dizi için hevesle “Bugün çekime gitmeliyim” demem ama şarkı söylemek için giderim.

        İşinizi severek yapmanın haricinde, size ilham veren şey ne oldu?

        Hiçbir şey yapmadan bu noktaya geldim. Hiçbir şeyi hırsla yapmadım. Gittiğim bir konserde bana “Senden önce başka biri vardı, onu kovduk seni aldık” dediler. O konserden gittim. Kimseye “Ben olmasaydım sen buraya gelemezdin” dedirtmedim.

        ‘GÜLŞEN’E SEVGİM AYRI’

        Ozan Çolakoğlu ile düet yaptığınız ‘Kesin Bilgi’ şarkısının söz ve müziği Gülşen’e ait. Bu buluşma nasıl oldu?

        Gülşen’le tanışalı neredeyse 3 yıl olacak. Söz yazarı kadınları güçlü bulduğum için kendisine ayrı bir sevgim var. Şarkı istediğimizi iletmiştik, konsere Azerbaycan’a geldiğinde iyi bağlar kuruldu ve oldu.

        Türkiye’de müzik yapmaya nasıl karar verdiniz?

        6 yıl önce arkadaşlarımın ısrarıyla karar verdim. 2005’te ‘Ben Seninem’ diye bir şarkı çıkardım, en çok Türk öğrenciler tarafından dinlendi. Biz Türkleri çok severiz, kendi fikirleri var. Severlerse severler, sevmezlerse sevmezler. Olumlu tepkiler alınca adım atmak istedim.

        "Rihanna'ya benzetiliyorum"

        Hakkınızdaki “Azerbaycan’ın Rihanna’sı” yorumuna ne diyorsunuz?

        Ben kendimi hiç benzetmiyorum. Bir de belki onu sevenlerin hoşuna gitmez. Herkesin işine saygım var ama çok izlemem de. Karakter olarak aramızda farklılıklar var. Sadece aynı markadan giyindiğimiz için Rihanna’yla benzetiliyorum.

        Türk popçulardan en sevdiğiniz isimler kimler?

        Gülşen ve Soner Kabadayı’yı çok seviyorum. Mabel Matiz’i çok dinliyorum, onu yıllardır tanıyor gibiyim. Nilüfer’i de çok severim.

        Yeni yıl dileğiniz ne?

        Azerbaycan’da her şeyi yaptım. Türkiye’de çok sevilmek istiyorum.

        "Duygularımı yoğun ifade ederim"

        Klipteki 800 bin liralık otomobili parçalamanız doğru mu?

        Biraz. (Gülüyor)

        “Sinirlendiğimde 800 bin liralık otomobili bile gözüm görmez” demişsiniz..

        Duygularımı yoğun ifade ederim. Şu anda sevgilimle konuşmuyorum ama odasının duvarlarına ‘Seni seviyorum’ yazdım. Kızgınsam da söylerim. Azerbaycan’da gazetecilere, “Kiminle yüz yüze geldiğinizde stres yapıyorsunuz?” diye sorulduğunda, yüzde 80’i beni söylemiş. Çünkü ben dobrayım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ