Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin, çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki PepsiCo Fabrikası'nın resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, yüz bin metrekare alana sahip, ilk etapta 350, daha sonra da 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın şehre kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Erdoğan, fabrikanın istihdamın yanı sıra şehrin tarım kapasitesinin artmasına, ticaretinin gelişmesine katkı sağlayacağına inancını dile getirdi.

        Yalan yanlış bilgilerle, manipülasyon amacı taşıyan masa başı haberlerle Türk ekonomisi üzerinde soru işaretleri oluşturulmaya çalışılan bir dönemde böylesi bir yatırımın hizmete girmesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Erdoğan, dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo'nun 6'ıncı üretim tesisini Manisa'da inşa etmesinin hem şehre hem de ülke ekonomisine duyulan güvenin bir tezahürü olduğunu söyledi.

        Erdoğan, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır. Türkiye ekonomisi, çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor." diye konuştu.

        PepsiCo gibi diğer uluslararası firmaların da Türkiye'nin sunduğu imkanlardan yararlanmasını arzu ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstihdam sağlayan, katma değer üreten, ülkemize ve milletimize uzun vadeli faydaları olan yatırımların daha da artmasını diliyoruz. Son 16 yılda hükümet olarak, özel sektörümüzün daima yanında olduk. Ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen tüm firmalara, yabancı yerli ayrımı yapmadan gereken her türlü desteği, teşviği verdik." dedi.

        Erdoğan, bürokratik süreçlerin hızlandırılmasından uygun koşullu arazilerin tahsisine kadar yatırımcıların ihtiyaç duyduğu tüm kolaylıkların sağlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Yatırım ofisimiz ve devletimizin diğer ilgili kurumlarıyla Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen firmaların önünü açtık. Yatırım ofisimiz direkt şahsıma bağlıdır. Bunun sebebi ise uluslararası ve yerli yatırımcıların herhangi bir endişeye kapılmadan ülkemde rahatlıkla, 'Bağlı olduğu yer bu ofisin Cumhurbaşkanlığı makamı olduğuna göre burada herhangi bir sıkıntı yaşamam' anlayışıyla gelip burada yatırımını yapabilmeli. Kendi şirketlerimize nasıl muamele ediyorsak ülkemizin potansiyeline inanan uluslararası şirketlere de aynı şekilde muamele ediyoruz, edeceğiz."

        Türkiye'nin 1975-2002 döneminde 15,1 milyar dolar, iktidara geldikleri Kasım 2002'den Ağustos 2018'e kadar ise 202 milyar dolara yakın uluslararası yatırım çektiğine işaret eden Erdoğan, "Bu bir öz güven olsun. Yatırımcı şunu arar, bir ülkede güven varsa, istikrar varsa oraya gelir yatırımı yapar." dedi.

        Öğrencilik yıllarında bir hocasının "Para, diğer adıyla sermaye aynen civa gibidir. Kendisi için uygun yeri nerede bulursa oraya kaçar" tespitinde bulunduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Şu anda uluslararası küresel sermaye de budur. Kendisi için güvenin olduğu yeri bulması lazım. Niye bizim Güneydoğu'ya gitmiyor yatırımcı, neden? Terör olduğu için gitmiyor. Güneydoğu Anadolu bölgemiz, inşallah orayı arındırıyoruz, terörden arındığında küresel ve ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek. Göreceğiz bugünleri ve o zaman tabii ki terörün de esamesi inşallah okunmayacak."

        Bu süreçte Türk müteşebbislerin yurt dışındaki yatırımlarında da çok ciddi artışlar olduğunu dile getiren Erdoğan, "Şahsımın ve hükümetimizin özel teşvikleri sayesinde yurt dışındaki Türk yatırımları 38 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlerimizin üstlendiği projelerin toplam değeri, bu da çok önemli, 122 ülkede 372 milyar dolara ulaştı. Çok çok önemli." diye konuştu.

        Bugün dünyanın dört bir ucunda Türk bayrağını gururla dalgalandıran binlerce iş adamı bulunduğunu belirten Erdoğan, "Niye? güvendiği bir yönetim, bir iktidar var. 'Arkadan beni takip ediyor. Bir sıkıntım olursa o beni takip ediyor.' diyor." ifadesini kullandı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler