Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'nın Akhisar ilçesinde yapımı tamamlanan Çamönü Barajı'ndan yaz sulama sezonunda tarım arazilerine su verilmeye başlanacağı bildirildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı yazılı açıklamada, Akhisar'da 2 bin 270 dekar araziyi sulayacak barajın sulama şebekesi inşaatına hız verildiğini, ağustos ayında tarım arazilerine su vermeyi planladıklarını belirtti.

        Çamönü Barajı'nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağının vurgulayan Balta, borulu basınçlı modern sulama sistemi ile bölgedeki sulama maliyetlerinin düşeceğini kaydetti.

        Sulu tarımın yaygınlaşması ile ürün çeşitliliğinin de artacağını aktaran Balta, proje sayesinde Akhisarlı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarıyla her yıl 7 milyon lira daha fazla kazanacağı bilgisini paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler