Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir - Trabzonspor MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri

        Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir ile Trabzonspor karşı karşıya geldi...

        SPOR TOTO SÜPER LİG'DE HEYECAN SÜRÜYOR... MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - TRABZONSPOR KARŞILAŞMASININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi.

        Başakşehir 22. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan Edin Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinde Epureanu kafayı vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

        Ev sahibi ekip 30. dakikada bir kez daha etkili geldi. Gökhan İnler'in ceza sahası dışından çektiği şutu Onur Kıvrak güçlükle kornere çeldi. Bu pozisyondan 4 dakika sonra, Bajic'in pasıyla ceza sahasına giren Caiçara'nın şutunda top az farkla dışarı çıktı.

        Başakşehir 43. dakikada golü buldu. Sağ kanattan Edin Visca korneri kullandı, ön direkte iyi yükselen Manuel Da Costa'nın kafa vuruşu kaleci Onur Kıvrak'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Ev sahibi ekip bu golle mücadelede 1-0 öne geçti ve bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        55. dakikada Başakşehir'de zorunlu değişiklik oldu. Girdiği ikili mücadelede sakatlanan Eljero Elia oyuna devam edemeyince yerini Stefano Napoleoni'ye bıraktı.

        Turuncu-Lacivertliler 70. dakikada etkili geldi. Caiçara'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Visca'nın vuruşunda top Onur Kıvrak'ta kaldı.

        Medipol Başakşehir 90+1. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Caiçara'nın yaptığı ortaya kafayı vuran Togolu yıldız skoru 2-0 yaptı ve karşılaşma bu skorla tamamlandı. Bu sonuçla Başakşehir lige 3 puanla başladı.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU
        REKLAM

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 2 - TRABZONSPOR: 0

        STAT: Fatih Terim

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok - Caiçara, Manuel da Costa, Epureanu, Clichy, Soner (Dk. 60 Emre), Gökhan İnler, Visca, Jojic, Elia (Dk. 55 Napoleoni), Bajic (Dk. 77 Adebayor)

        TRABZONSPOR: Onur - Pereira, Toure, Mustafa, Ibanez, Onaz, Kucka (Dk. 71 Abdulkadir Parmak), Sosa, Abdulkadir Ömür, Yusuf (Dk. 82 Olcay), Rodallega

        GOLLER: Dk. 43 Manuel da Costa, Dk. 90+1 Adebayor (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Gökhan İnler, Caiçara (Medipol Başakşehir) - Yusuf, Onazi (Trabzonspor)

        24. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde Yusuf'un göğsüyle indirdiği topa Rodallega gelişine vurdu ancak top az farkla auta çıktı.

        30. dakikada Gökhan İnler'in ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Onur kornere gönderdi.

        31. dakikada Başakşehir'in kullandığı köşe vuruşunda topu ceza sahası içine gönderen Visca'nın ortasında Epureanu'nun kafa vuruşu arka direğin yanından oyun alanını terk etti.

        32. dakikada Sosa'nın ceza alanı yayı içinden şutu savunmadan sekti ve Onazi'nin önünde kaldı. Boş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Onazi'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

        43. dakikada Medipol Başakşehir'in golü geldi. Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda Manuel Da Costa'nın topa kafayla dokunuşu kaleci Onur'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.

        59. dakikada Trabzonspor'un kazandığı frikikte Sosa'nın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        67. dakikada rakip ceza sahası sol köşesinde topla buluşan Başakşehirli futbolcu Napoleoni'nin şutu yandan auta çıktı.

        76. dakikada Başakşehir gole çok yaklaştı. Napoleoni'nin ceza alanı yayı dışından kaleye gönderdiği sert şutta Onur üzerine gelen bu şutu yumruklayarak uzaklaştırdı.

        87. dakikada Rodallega'nın yerden gönderdiği şut direğin yanından az farkla oyun alanını terk etti.

        90+1. dakikada Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Caiçara'nın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Adebayor, takımının 2'nci golünü attı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta maçında Trabzonspor'u konuk eden Medipol Başakşehir, Burnley maçına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı.

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İngiltere'nin Burnley ekibi ile yaptıkları maçın ilk 11'de oynayan Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir'i yedeğe çekerken, İrfan Can Kahveci'yi kadroya almadı. Avcı, Trabzonspor karşısında bu futbolcuların yerine Soner Aydoğdu, Gökhan İnler ve Milos Jojic'i görevlendirdi. Milos Jojic ve Soner Aydoğdu, turuncu-lacivertli formayla ilk resmi maçlarına 11'de başladı. İstanbul temsilcisinde sakatlıktan yeni çıkan Emmanuel Adebayor yedekler arasıda yer aldı.

        VOLKAN BABACAN YİNE YEDEK

        Medipol Başakşehir'de milli kaleci Volkan Babacan, Trabzonspor maçında yedekler arasında yer aldı. Karşılaşmada Mert Günok'u kaleyi emanet eden Abdullah Avcı, Volkan Babacan'ı yedekte tuttu. Volkan Babacan, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Burnley ile oynanan maçta da yedek kalmıştı.

        ÜNAL KARAMAN'IN İLK HEYECANI

        Sezonun ilk resmi maçına Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili ekibin başında siftah yapmış oldu.

        Bordo-mavili takım, sezon başında teknik direktörlüğe getirilen Karaman yönetiminde ilk resmi sınavını Medipol Başakşehir karşısında verdi. Uzun yıllar formasını giydiği Trabzonspor'da 2009 yılında sportif direktör olarak göreve başlayan Karaman, 2009-2010 sezonunda Belçikalı teknik adam Hugo Broos'un görevden ayrılmasının ardından, bir maçta da antrenör olarak takımın başında bulunmuştu. Bordo-mavililer, 2009-2010 sezonunda ligin 14. haftasında Ünal Karaman yönetiminde sahasında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etmiş ve o maçın ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti.

        TRABZONSPOR'DA TOURE İLK MAÇINA ÇIKTI

        Trabzonspor'un yeni transferlerinden Zargo Toure, bordo-mavili forma altında ilk resmi maçını Medipol Başakşehir'e karşı oynadı. Teknik direktör Ünal Karaman, Senegalli oyuncuyu stoperde Mustafa Akbaş ile görevlendirdi. Trabzonspor'un bu sezon renklerine kattığı İranlı oyunculardan Majid Hosseini yedekler arasında yer alırken, sakat olan Vahid Amiri ise maçın kadrosunda bulunmadı. Bordo-mavili takımda sakatlıkları olan Burak Yılmaz ve Kamil Ahmet Çörekçi de kadroda yer almadı.

        ONUR KIVRAK İLK 11'DE

        Trabzonspor'da geçen sezonun son bölümünde geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun bir tedavi süreci geçiren kaleci Onur Kıvrak, maça ilk 11'de çıktı. Tecrübeli kaleci, geride kalan sezonun 29. haftasında Osmanlıspor ile oynanan maçta yaşadığı sakatlık sonrası ligdeki son 5 maçta görev alamamıştı. Onur Kıvrak, bu sezon takımının oynadığı 3 hazırlık maçında forma giydi. Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar statta kendilerine ayrılan yeri doldururken, diğer bölümlerde büyük boşluklar dikkati çekti.

        Yeni teknik direktörü Ünal Karaman yönetiminde 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Medipol Başakşehir ile karşılaşan bordo-mavili takım, skor üretemediği müsabakada Manuel Da Costa ve Emmanuel Adebayor'un gollerine engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve sezona kötü bir başlangıç yaptı.

        Süper Lig'de geride kalan iki sezondaki etkili performansıyla dikkati çeken Medipol Başakşehir ise sezona 3 puanla başladı ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İngiltere'nin Burnley ekibiyle yapacağı rövanş maçı öncesinde moral buldu.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR KARŞISINDA GALİBİYETİ UNUTTU

        Trabzonspor, Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile yaptığı son 7 karşılaşmada da galip gelemedi. Turuncu-lacivertli takımı ligde en son 2014-2015 sezonunun ikinci yarısındaki maçta 3-2 yenen bordo-mavili ekip, daha sonra oynanan 7 müsabakanın 4'ünü kaybetti, 3'ünde berabere kaldı. Trabzonspor, Medipol Başakşehir ile deplasmanda yaptığı son 6 lig maçında ise 4 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı.

        BAŞAKŞEHİR'DE SEZONUN İLK GOLÜ DA COSTA'DAN

        Medipol Başakşehir'in bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü Manuel da Costa kaydetti. Portekiz asıllı Fas Milli Takımı oyuncusu Da Costa, Trabzonspor karşısında 43. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Medipol Başakşehir'in, Trabzonspor maçından önce UEFA Avrupa Ligi'nde Burnley ile oynadığı müsabaka 0-0 berabere tamamlanmıştı.

        ADEBAYOR SONRADAN GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI

        Karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Medipol Başakşehir'in Togolu yıldız futbolcusu Emmanuel Adebayor, takımının 2. golünü attı. Sakatlığı nedeniyle sezon öncesindeki hazırlık maçlarında forma giyemeyen ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Burnley karşılaşmasında da görev alamayan Adebayor, Trabzonspor müsabakasında 77. dakikada Bajic'in yerine oyuna girdi. Yıldız futbolcu, 90+1. dakikada attığı kafa golüyle takımını 2-0 öne geçirdi ve maçın sonucunu belirledi.

        TRİBÜNDE GERGİNLİK

        Karşılaşmayı Doğu Tribünü'nde takip eden iki takımın bazı taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Tartışmayla başlayan gerginlikte daha sonra taraftarlar birbirlerinin üzerine yürürken, araya giren güvenlik görevlileri taraftarları sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ