Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya "Çocuğumun üzerinden tehdit aldım"

        Habertürk'te Balçiçek Pamir'in sunduğu 'Söz Sende' programına konuk olan Şansal Büyüka, yıllardır futbol dünyasına yön veren önemli bir noktada olması sonucunda tehditler alıp almadığı sorusunu yanıtladı.

        Büyüka, "Küfür, kafir alıyorum da böyle çok çok önceki yıllarda bir tehdit aldım, doğrudur. Ama o da maçlarla, onla bunla ilgili değil. İşimle ilgili bir tehdit aldım. Bir de çocuğumun üstünden aldım. Ona çok şey oldum. Hiç kabul edemiyorum. Bi dönemin ünlü bir futbolcusunun dolayısıyla aldım. Öyle bir şey oldu. Ben de gerekli tedbirleri; bizim de sağımız, eşimiz, dostumuz var. Ülkenin emniyeti var, yargıcı var adaleti var" şeklinde konuştu.

        Tehdidin çocuğu üzerinden gelmiş olmasının kendisini endişelendirdiğini ifade eden Şansal Büyüka, "Çocuğunuzun üstünden bir şey gelirse o hoş değil. Ne olacak ki yoksa kendinize bugün yarın bir şey olsa. Kennedy, korunamamış biz mi korunacağız" dedi.

        Şansal Büyüka’dan, yanında yetişip ekranların en önemli yıldızlarından biri olan Acun Ilıcalı’ya övgüler...

        Acun’u çok sevdiğini söyleyen Büyüka, ‘Söz Sende’ programında, “Acun’u iyi parlattığımızı düşünüyorum. Ancak ne yaparsanız yapın, kendi yeteneği, azmi, vizyonu yoksa hiçbir şekilde ileri çıkamaz” dedi.

        Acun’un kendi programını yapmak istediği zaman ona ciddi destek verdiğini ve her türlü yardımı yaptığını anlatan Büyüka, “Acun bir yere geldiyse yüzde yüz kendisine aittir. Kimsenin Acun üstünden prim yapma hakkı yoktur. Kendimi de buna katarak söylüyorum” şeklinde konuştu.

        Acun’un çok vefalı bir insan olduğunu belirten Şansal Büyüka, hayat hikâyesinin de film olabilecek nitelikte olduğunu şu sözlerle anlattı:

        Öyle sıkıntıların öyle çaresizliklerin üstesinden geldi ki... Hayatı inanılmaz bir dramdır. Film konusu bile olur.

        Oralardan gelip, dağılmadan hayata böyle tutunabilmek, böyle bir başarıyı yakalamak önemli bir öykü diye düşünüyorum.

        Akşam yazarı Burhan Ayeri bugünkü köşesini Şansal Büyüka'nın konuk olduğu Söz Sende'ye ayırdı.

        İzleyiş listemizi hazırlarken Söz Sende’yi ilk sıraya koyduk. Şansal Büyüka, Balçiçek Pamir’in konuğuydu. Bir arkadaşımızın esprisiyle “Futbol Yazarlığımızın Baronu”nun söyleyeceklerini merak ediyorduk. Aslında ortaya döktükleri, geçmiştekilerden farklı değildi. Ancak, ayaktopumuzdaki gidişin kıyamete hazırlandığımızın belirtileri olduğu görüşüne katıldık. Şansal’ın 30 yılı, bizim 42 seneyi geride bıraktığımız gazeteciliğimizde durum vahim. Onunla bir yıl aynı gazetede çalıştık. Haber Merkezi Müdürü biz, Sporun İstihbarat Şefi Büyüka idi. Çalışkan, güler yüzlü ve herkese saygılı çizgisinde değişim yok. En büyük başarısı, böylesine sinir bozucu ortamda hâlâ frene basabilmesi. Bugün duayen ve Lig TV’nin başında ise, kendi ekibini kurmasının önemi büyük. Aradan çıkmaya çalışan Ayrık Otları’nı iyi biçti. Çözemediğimiz nokta, bıraktık fanatik taraftarı, holiganlaşmış yöneticilerle dostluğunu nasıl koruyabiliyor? Herhalde çaktırmadan sinirlerini aldırdı.

        Balçiçek’in ‘Erman Toroğlu’yla 12 yıl’ deyip başlattığı soruya cevabı hoştu; ‘Herhalde ikinci evliliği onunla yaptık”. Bir yerde Toroğlu’na haksızlık ediliyor. Tercüman yıllarımızda Necip Kapanlı’nın bulup imkân verdiği pek çok isimden biriydi. Can Bartu ve Ömer Üründül’ü de unutmuyoruz. Erman, özü sözü bir. Doğru bildiğini saklamayan insanlardan. Halk tipi yorum ve fıkralarla süslediği etkinliklerle sempatisini arttırdı. Dostları için gözünü kırpmadan ölüme gider.

        Yine Büyüka’nın sözlerine dönersek, “Türkiye’de adam yetiştirilmiyor. Hatta, yetenekli olanların önü kesiliyor” diye konuştu. Bu, anılarımızı depreştirdi. Yankı’nın başına geçtik. Gençleri eğitmeyi seviyoruz. Karısı büyük bir holdingde üst düzey yönetici köşe yazarımız geldi. “Bunlara niye öğretiyorsunuz. Yarın sizin yerinize otururlar” dedi. Şaka mı söylüyor, diye baktık. Adam çok ciddi. O güne kadar hiç uygulamadığımız şeyi gerçekleştirdik. Bu zatı anında kovduk. Çeyrek asır sonra bu durum aynı. Oradan buradan çelmelere devam. Bu da spor öncelikli, medyanın en önemli sorunu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ