Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Acun, Oprah olma yolunda!

        Nevra GÖMDENİZ / ngomdeniz@htgazete.com.tr

        Acun Ilıcalı ve Oprah Winfrey... Medya yıldızlığından medya patronluğuna doğru ilerleyen iki ünlü isim. Ortak noktaları o kadar çok ki; özellikle de zorluklarla dolu geçmişleri ve yaşadıklarından güç alıp, asla pes etmemeleri...

        Oprah (Gail) Winfrey

        - Doğum yeri: Mississippi, ABD

        - Yaşı: 56

        - Serveti: 2.4 milyar dolar

        - Eğitimi: Tennessee Eyalet Üniversitesi - İletişim Bölümü

        - Forbes Dergisi’ne göre dünyanın en zengin 400’üncü kişisi ve 2011’in en etkili 2’nci ismi.

        - Yoksul bir ailenin kızı. Anneannesinin patates kabuklarından diktiği elbiseler giyerdi. Annesi temizlikçi, babası ise maden işçisiydi. Ancak Winfrey ünlü olduktan sonra, ünlü yıldızın gerçek babası olduğunu iddia eden başkaları da oldu.

        - Çocukluğunda kuzeni ve dayısı tarafından defalarca tacize uğradı.

        - 13 yaşında evden kaçtı, 14 yaşında hamile kaldı. Çocuğunu düşürdü. Anneannesinin yanına dönerek eğitimine devam etti.

        - 1983’te üniversiteden mezun olduktan sonra Chicago’da yerel bir televizyon kanalında, sabah saatlerinde yayınlanan bir programı sunmaya başladı. Daha önce reyting sıralamasında en alt sıralarda yer alan program, Winfrey’den sonra birdenbire en çok izlenen şovlardan biri haline geldi. Winfrey’in başarısını gören yapımcılar, 1986’da programın adını The Oprah Winfrey Show olarak değiştirdi. Winfrey, açık sözlülüğü ve samimiyetiyle Amerikan halkının kalbinde taht kurdu.

        - Uzun süredir birlikte olduğu Stedman Graham ile 1992’de nişanlandı. Hâlâ birlikte olan çift hiç evlenmedi.

        - 25 yıl zirvede sürdürdüğü The Oprah Winfrey Show’u yakında sonlandıracak. “Veda Sezonu” adı verilen sezonun 13 Eylül 2010’da yayınlanan ilk bölümünde Winfrey, en yakın arkadaşlarından biri olan aktör John Travolta’yı ağırladı. Winfrey, stüdyodaki 300 seyircisine Travolta’nın kullanacağı uçakla onları Avustralya’ya götürme sözü verdi. Ancak ünlü aktörün eşinin doğum yapması üzerine, Winfrey ve seyircileri tatile başka bir pilotun kullandığı uçakla gitti.

        - 1 Ocak 2011’de kendi televizyon kanalı OWN’u (Oprah Winfrey Network) kurdu. Kanal ilk haftasında 18 buçuk milyon kişi tarafından izlendi.

        - Cömert bir patron olarak tanınan Winfrey, çalışanları ve ailelerinden 1600 kişiyle gemi turuna çıkmış, İspanya’nın Barcelona kentinden başladığı turunda, Roma, Sicilya ve Atina’nın ardından Efes ve İstanbul’u gezmişti. Winfrey, çalışanlarına Çırağan Sarayı’nda muhteşem bir parti de vermişti. Ünlü yıldızın bu tatil için 8.6 milyon dolar harcadığı tahmin ediliyor.

        - Winfrey, kurucusu olduğu “O” Dergisi’nin yayın hayatına başlamasının 10’uncu yıldönümünde çalışanlarını 10’ar bin dolarlık çek ve iPad ile ödüllendirdi.

        - 2004 yılında canlı yayınlanan talk-şovunda stüdyoda bulunan 276 seyirciye o yıl piyasaya çıkan Pontiac G6 marka otomobillerden hediye etti.

        MEDYA YILDIZLIĞINDAN MEDYA PATRONLUĞUNA

        Acun (Ali) Ilıcalı

        - Doğum yeri: Edirne. Aslen Erzurumlu.

        - Yaşı: 42

        - Serveti: Yaklaşık 50 milyon TL

        - Eğitimi: İstanbul Üniversitesi - İngilizce Öğretmenliği’nden terk.

        - 19 yaşında evlendi, bu evliliğinden Banu adında bir kızı oldu. 21 yaşındayken, anne ve babasını bir trafik kazasında kaybetti. Kazada otomobilde bulunan 9 aylık kızı, vücudundaki 18 kırığa rağmen mucizevi bir şekilde kurtuldu.

        - Kazanın ardından depresyona girdi. Bir yıl evden çıkmadı. Eşinden boşandı.

        -Motosikletiyle İstanbul’da, Bağdat Caddesi’nde büyük bir kaza geçirdi. Arkasında oturan en yakın arkadaşını kaybetti.

        - 1995’te o dönem Show TV’nin mali kontrolörü İrfan Şahin aracılığıyla spor müdürü İlker Yasin ile tanıştı ve ayda 200 TL’ye Show TV’nin spor servisinde işe başladı.

        - Kısa zamanda kendini kanıtladı ve maaşının 7 katına, Şansal Büyüka’nın yanına, o zamanların ünlü futbol magazin programı Televole’ye transfer oldu. Bu Acun Ilıcalı için bir dönüm noktasıydı.

        -2002’de Acun Firarda programını sunmaya başladı ve ekibiyle birlikte tam 105 ülke gezdi.

        - 2’nci evliliğini, 9 yıllık bir flört döneminden sonra 2003’te Zeynep Ilıcalı ile yaptı. Bu evliliğinden Leyla ve Yasemin adında 2 kızı oldu.

        - Amerikan ve İngiliz televizyonlarında büyük reyting alan, Fear Factor, Survivor, Var Mısın Yok Musun?, Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans gibi yarışma programlarını Türkiye’ye getirdi; bu programlar Türkiye’de çok popüler oldu..

        - Yardımsever biri. Var Mısın Yok Musun? programında engelliler yararına SMS, banka ve taahhüt yoluyla tam 5 milyon TL topladı. Yok Böyle Dans’ın yarışmacıları da, büyük ödül olan 500 bin TL’yi engelliler için yapılacak anaokuluna bağışlayacak.

        - Yetenek Sizsiniz yarışmasında jüri üyesi olan Hülya Avşar aynı zamanda yakın arkadaşı. Ilıcalı, Avşar’ın gözlem ve mizah yeteneğine güveniyor.

        - Oprah Winfrey gibi o da yanında çalışan insanların sorunlarıyla bire bir ilgileniyor. Zor şartlarda yaşayan tanıdıklarına Acun Medya’da iş imkânı sağladığı da biliniyor.

        - Tecrübelerinin onu insan sarrafı yaptığını söylüyor. Bir röportajında, televizyon programlarına katılan yarışmacılarla yaptığı görüşmeler sayesinde artık insanları kolayca tanıyabildiğini anlatmıştı.

        -“Şirkette tam bir aile ortamı var” diyen Ilıcalı çalışanlarıyla yazın tatillere gidiyor. Ekibinde vazgeçemediği isim ise Esat Yontunç. İkili uzun yıllardır birlikte çalışıyor.

        - Şimdiye kadar 40’a yakın ödül alan Ilıcalı, 6 kez Altın Kelebek ödülüne layık görüldü.

        - 2009-2010 Türkiye vergi rekortmenleri listesinde 45’inci sırada yer alıyor.

        - Var Mısın Yok Musun? programına yarışmacı olarak katılan 20 yaşındaki Şeyma Subaşı ile aşk yaşadığı iddia edilen Ilıcalı’nın önümüzdeki ay eşi Zeynep Ilıcalı’dan boşanması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ