Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ezel'in finalindeki 'büyük oyun' ne?

        İki sezon boyunca, milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, bir televizyon dizisi olmanın çok ötesine geçen 'Ezel', hafızalarda derin izler bırakarak veda ediyor. Efsane karakterleri, adeta her cümlesi hayat dersi niteliğindeki replikleri ve nefes kesen sahneleriyle Türk dizi tarihinin unutulmazları arasına giren 'Ezel'in finalinde herkes sürpriz bekliyor.

        BAKKALIN, KASABIN ADI 'EZEL'

        Dizi başladıktan sonra tüm Türkiye'de bakkalından manavına, kuaföründen fabrikasına, pek çok işletme sahibi iş yerlerinin adını 'Ezel' olarak değiştirdi. Fanatikler, doğan çocuklarının adını dizideki karakterlerden esinlenerek koydu. Yalnız Türkiye'deki değil, Ortadoğu'daki firmalar da ürünlerine dizinin adını verdi.

        BÜTÜN ÜRÜNLER YOK SATTI!

        Hem Türkiye'de hem de Arap ülkelerinde, 'Ezel'i en ince ayrıntısına dikkat ederek izleyen seyirciler, oyuncuların kıyafetlerini ve takılarını bulmak için mağazaları alt üst etti. Dizide 'Ezel'in kullandığı arabaya olan ilgi artarken, 'Eyşan'ın gittiği mekanlar turist akınına uğradı. Arap firmaları ise o çok aranan eşya ve kıyafetleri getirtmek yerine çareyi Kenan İmirzalıoğlu'nun ismi ile parfüm, terlik, takım elbise gibi birçok ürün isimlendirerek satmakta buldu. Bu sayede satış rakamları tavan yaptı.

        CD'Sİ SATIŞ REKORU KIRDI

        Dizinin her bölümünde seyirciyi derinden etkileyen müzikler, istek üzerine bir albümde toplanınca 'Ezel' fanatikleri müzik marketlere koştu. 6 Mayıs'ta çıkan albüm resmen kapışıldı... Toygar Işıklı'nın imzasını taşıyan albüm, ilk gün 10 bine yakın sattı. İçinde 32 şarkının yer aldığı albümün sürprizi ise 'Ramiz Dayı'yı canlandıran Tuncel Kurtiz'in okuduğu, Oscar Wilde'ın 'Herkes Öldürür Sevdiğini' şiiri oldu...

        BÜYÜK FİNALLE İLGİLİ İZLEYİCİ SENARYOLARI

        - Her şey, 'Dayı'nın planı çıkacak ve dizide ölen ama aslında ölmeyen herkesle birlikte 'Ezel'in karşısına çıkıp "İntikam böyle bir şey işte kardeş" diyerek Ömer Hayyam'dan bir rubai patlatacak...

        - 'Ezel'aslında 'Ömer' değil, hapiste 'Dayı tarafından, Ömer olduğuna inandırılan hafızasını kaybetmiş bir gençtir. Finalde 'Ezel', 'Ömer' olmadığını fark edecek.

        - 'Eyşan'ın, 'Ezel' ile birlikte 'Cengiz'den kurtulmak adına oynadığı bir oyun... Fragmandaki mezar taşını da buna bağlıyorum. 'Eyşan' öldü, 'Ezel' de ölmüş gibi yapacak. 'Ömer', 'Eyşan' ve 'Can' mutlu sonda buluşacaklar...

        - İçimden bir ses 'Dayı' dönecek diyor. Yani adam öldü ve sonra 'Ezel'in onu gömdüğünü gösterdiler. Dayı bu... Bir cenaze töreni bile göremedik. O sahnelerden sonra da 'Ezel', 'Kenan'ın adamı olan 'Kaya'yı öldürmek için rol yapmıştı. Acaba 'Dayı'nın öldüğü konusunda da rol mü yaptı?

        YÜZ NAKLİ YAPILMIŞ OLABİLİR Mİ?

        'Dayı', 'Kenan'dan intikam almak için 'Mümtaz Amca', 'Mert', 'Eyşan', 'Cengiz' ve 'Ali'yi; 'Ömer' hapiste iken öldürüp onların yüzlerini kendi adamlarına nakil yapar, bunlar oyundan haberdardır. Fakat 'Ezel' bunu ancak finalde öğrenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ