Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Leyla sonunda parayı buldu GALERİ

        HT PAZAR / NAZENİN TOKUŞOĞLU

        Tam 5 yıl Yaprak Dökümü’nün ‘Leyla’sı olarak girdi evlerimize. O ağladı biz ağladık. Pembe mantosunu, gelinlikle evden çıkışını unutamadık. Gökçe Bahadır Leyla’yla büyüdü, şimdi Begüm karakteriyle uçuyor. Hem yarın Show TV’de başlayacak yeni dizisi Sensiz Olmaz’ı hem de eğlenceli yeni evliliğini konuştuk...

        5 yıllık Yaprak Dökümü macerasından sonra “Sensiz Olmaz” dediniz. Leyla’ydınız Begüm oldunuz. Bu geçişte neler yaşadınız?

        Yaprak Dökümü (uzun bir sessizlikten sonra) ömrümüzün sonuna kadar devam edecekmiş gibiydi. Bitince perişan olduk. 5 yıl, birinci başlayıp birinci bitirdik. Gerçekten aile gibiydik. Leyla benim oyunculukta kendimi ispat ettiğim roldür. İşin matematiğini, hızlı düşünmeyi öğretti. Unutamadığım çok sahne var: Evde kriz geçirdiğim, hastaneye kaldırıldığım, evden gelinlikle çıkarken babamın yüz çevirdiği sahneler.

        Şimdi her şey çok yeni.

        Birden kaynaşmadık tabii ama bu seti de çok sevdim. Ekip ve senaryo çok iyi. Herkesi çekeceğine eminim.

        İlk dikkatimi çeken Yaprak Dökümü’nde annenizi oynayan Güven Hokna’yla yine berabersiniz. Yani anneniz sizi seçti!

        Annem değil maalesef artık ama yine aynı işteyiz. İlk okuma provasında karşılaştığımızda “Aaah anneciğim” dedim, sarıldım. O da dizideki gibi “Yavruuum” diyerek bağrına bastı. ,

        “Artık dişiyi oynamak istiyorum” dediniz, oldu mu?

        Oldu. Begüm dişi bir kadın, varlıklı bir ailenin kızı, kocasını seviyor, kültürlü, güzel bir evi var. Canı sıkıldığında alışverişe çıkıyor.

        Bu arada Yaprak Dökümü epeyce star çıkardı. Oradaki karakterlerden Necla yine ağlıyor. Fikret umutsuz ev kadını oldu. Ferhunde iyice “belasını buldu” İffet oldu!

        Aralarında en umutlu Leyla diyorsun! Leyla parayı gördü tabii. Gerçi Necla da zenginlik içinde. İki kardeş bunun için yaşamadık mı? Şaka bir yana hepimiz güzel işlerdeyiz. Takip edeceğim onları.

        Yaprak Dökümü bir bitsin... Cümleyi tamamlayın!

        Uzun süre hiç ağlamayacağım. Neyse çok şükür ağlamadım o zamandan beri.

        'KADININ PEŞİNDEN KOŞULMALI'

        Ev hayatı nasıl gidiyor?

        (Ali Sunal ile) Her şeyimizi biliyorduk zaten ama her anı beraber yaşayınca daha özen gösteriyorsun. Bir de çok eğleniyoruz. Evde tatlı ve balık yapmayı seviyorum. Yapamadıklarım da var tabii. Ev işinden anlamayınca komik durumlar oldu. Çamaşırlar hiç yıkanmadan çıktı mesela, deterjan gözünü bulamamışım. Bir gün un helvası yapayım dedim. İnatçı olduğum için kimseye sormadım, ki annemin yemek dükkânı var! Hep karıştırdığını görmüştüm, tabii tahta kaşıkla. Başka bir işle ilgilendim bir ara, döndüm ki kepçe yok. Eriyip içine karışmış. Kaşık plastikmiş.

        Ali Sunal peşinizden çok koşmuş. Kadının peşinden koşulmalı mı?

        Bence koşulmalı. Ama taktik olmamalı kadının yaptığı. Ben taktik yapmadım en azından. Beceremem de ama başarabilene “helal olsun” derim. Israrla peşinden koşulması kadını da cezbeder. Zor ikna edilirim ama Ali beni çözdü. Bence bu aşk kadar önemli.

        Sizin geleneksel bir tarafınız var sanki...

        Evet, ama Ali’nin yaptığı her şey çok samimi geldi. Başkası gece 5’te mesaj atsa tepki verirdim belki.

        'FAVORİ FİLMİM TOSUN PAŞA'

        Şu sıra ne seyrediyor, ne okuyor, ne dinliyorsunuz?

        Dizilere sardım bu ara. Prison Break seyrediyorum sürekli. Kuzey Güney’i çok beğendim. Ece’yle Melek bizim de senaristlerimizdi, hemen tebrik ettim. Kıvanç da çok iyi. Bence emek veren karşılığını alıyor. Ne bulursam okurum; Orhan Veli, Elif Şafak, W. C Andrews, Cemal Süreya... Arada karıştırmayı seviyorum. Küçük Mucizeler Dükkânı’nı (Debbie Macomber, Martı Yayınları) okuyorum, çok güzel. Plak severim. Pikap ve güzel plaklar almak gibi bir hedefim var. 80’lere bayılırım.

        Kemal Sunal’ın bütün filmleri var mı evde?

        Var tabii.

        Mesela otururken hadi “Çöpçüler Kralı”nı izleyelim der misiniz?

        Deriz. Gerçi gerek de kalmıyor, televizyonlar sürekli veriyor. Zap yaparken görünce durup izlerim. Çocukluğumdan beri böyle, Ali’den bağımsız bir durum bu. Favori filmim Tosun Paşa.

        Tarihi filmlerle aranız nasıl?

        Muhteşem Yüzyıl hoşuma gitti. Bana dönem işi çok geldi ama içime sinen olmadı.

        Sesiniz de güzelmiş.

        Öyle diyorlar. Söyleyeyim mi? Son zamanlarda dilime “Pervane” şarkısı takıldı, “Yana yana kül olsam da ben...” var ya. Sette sürekli onu söylüyorum. Aslında müzikal hayranıyım. Günün birinde müzikalde oynamayı çok isterim.

        Çağan Irmak filmi için evliliğinizi ertelediniz değil mi?

        Dedemin İnsanları filminde olmayı çok istiyordum. Hem sinema filmi hem de Çağan Irmak. Ali tereddütsüz “Erteleyelim” dedi. Ona bir kere daha teşekkür ediyorum. Kayınvalidemin destek çıkması da çok hoştu. Çekimler bitti, 25 Kasım’da vizyona giriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ