Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mersin'de festival için 100 ton narenciyeden figürler hazırlanıyor
        1

        Bu sene 11-13 Kasım'da yapılacak 8. Mersin Narenciye Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor.

        2

        AA'nın haberine göre festivalde sergilenecek narenciye figürleri, Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil şeridindeki alanda bir araya gelen kadınların ellerinde şekilleniyor.

        3

        Kadınlar, tanıtım için ayrılan 100 tonluk portakal, limon ve greyfurtu özenle birleştirerek helikopter, deniz feneri, motosiklet, balina, ahtapot, ejderha, maymun, aslan ve ayı gibi ilginç figürler oluşturuyor.

        4

        "ŞU ANDA 30 FİGÜRÜMÜZ VAR"

        Mersin Ticaret Borsası Başkanı ve Narenciye Festivali İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir, kentin önemli narenciye üretim merkezlerinden olduğunu söyledi.

        5

        Narenciyeden yapılan figürlerin, festivalin simgesi haline geldiğini aktaran Özdemir, "Festivali yapmaya başladığımızda 5 figürle yola çıkmıştık, şu anda 30 farklı figürümüz var. Türkiye'nin her yerinde festival yapılıyor, ancak bizimkinin farklılığı meyvenin kendisinin süsleme aracı olarak kullanılması" dedi.

        6

        Özdemir, figürlerin yapımında 100 ton narenciye kullanıldığını belirtti.

        7

        Festivalin 2 yıllık aranın ardından yeniden düzenlendiğini aktaran Özdemir, herkesi etkinliğe davet etti. Ahtapot figüründe çalışan Binnur Erkek de eğlenceli bir iş yaparak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

        8

        Ayşe Baş ise narenciye ürünlerini nakış nakış işlediklerini, hazırlıkların güzel geçtiğini aktardı. Dinozor figürünün yapımında görev alan Selda Yörük de kentin tanıtımına katkı sunduğu için mutlu olduğunu kaydetti.

        9

        Kentte bu yıl 8. kez düzenlenecek Narenciye Festivali, 11 Kasım'daki kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra narenciye temalı tasarımların yer aldığı defile de düzenlenecek.