Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)MERSİN´in Tarsus ilçesinde, saat 19.00´da başlayacak tam kapanma öncesi ilçe halkı bahçelerine ekmek için fide satın aldı.

        Tarsus ilçesinde havaların ısınmasıyla caddelerde fideciler tezgah açarken birçok kişi de bahçelerinde ekip organik üretim yapmak için fide satın alıyor. Fide satışları son günlerde sakin giderken, saat 19.00´da başlayacak tam kapanma öncesi özellikle yayla bölgelerine gidecek olanların halkının ilgisiyle satışlarda yoğunluk yaşanıyor. Yaklaşık 30 çeşit meyve-sebzenin fidesi tezgahlarda yer alırken en çok ilgiyi biber, dometes, çilek, karpuz ve patlıcan fideleri görüyor.

        'TAZE BİR ŞEKİLDE YEMİŞ OLUYORLAR'

        İlçe merkezinde fide satışı yapan Halil Yıldırım, satışlardan memnun olduğunu belirtti. Pandemi tedbirleri nedeniyle hayata geçecek 17 günlük tam kapanma sürecinde fide ekiminin güzel bir zaman geçirme aktivitesi olacağını kaydeden Yıldırım, "Evde sıkılmamak için alıyorlar. Ekip, üretimlerini yapıyorlar. Böylece taze bir şekilde meyve-sebze yemiş oluyorlar" dedi.

        Fideciye gelen müşteriler ise bu süreçte toprakla uğraşmanın faydalı olacağını dile getirdi.DHA-Genel Türkiye-Mersin / Tarsus Okan ÇALIŞKAN

        2021-04-29 12:34:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler