Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Tarsus ve Bozyazı ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, törenlerle kutlandı.

        Tarsus Kaymakamlığınca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Tarsus Şehitliği'nde devam etti. Burada ilçe protokolü ve şehit ailelerinin katılımıyla ebediyete intikal eden şehitler için Kuranı Kerim okunarak dualar edildi. Okunan duanın ardından şehit kabirlerine çiçekler bırakıldı.

        Daha sonra Tarsus Kaymakamlığı Bahçesinde düzenlenen tebriklerin kabulüne katılan Belediye Başkan Bozdoğan, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk Ordusunun kazandığı en önemli zaferlerden birisidir olduğunu söyledi. Bozdoğan, "30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Dünya tarihin askeri dâhisi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı ve 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz'un 99. yılı kutlu olsun" dedi.

        Bozyazı'da pandemi tedbirleri kapsamında kutlama

        30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl dönümü, Bozyazı ilçesinde korona virüs salgını dolayısıyla belirli sayıdaki katılımla kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Alp Eren Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Dölek, TCSG309 Bot Komutanı Gökhan Çalık, İlçe Emniyet Müdür Vekili Özgür Kaplan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Kaymakam Yılmaz ve Başkan Çetinkaya'nın, Atatürk Anıtına çelenk sunmalarıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İlçe Jandarma Komutanlığından Astsubay Çavuş Burak Ak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Çetinkaya'nın, katılanların bayramını kutlamaları ile tören sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler