Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mide Üşütmesi Nedir, Neden Olur ve Nasıl Geçer? Mide Üşütmesi Belirtileri Nelerdir ve Tedavisi Nasıl Olur?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mide üşütmesiyle beraber bazen soğuk algınlığı da ortaya çıkabilir. Bu durum mide üşütmesinin daha ağır seyretmesine neden olur. Kişinin yalnızca soğukta kalması veya soğuk içecekler tüketmesiyle mide üşütmesi olmaz. Burada önemli olan üşütmeye neden olan bakteri ve virüslerdir. Bunlar mide üşütmesine yol açar. Gündelik yaşamı olumsuz etkileyen mide üşütmesi çoğunlukla kişinin kendisini halsiz hissetmesiyle başlar hatta kişi kendisini sürekli yatma ihtiyacı hissedecek kadar kötü hissedebilir. Halsizliğin ardından midede bulantıyla iyice kendini gösteren mide üşütmesi bitkisel tedavilerle rahatlatılabilmektedir. Fakat her şeye rağmen mide üşütmesi geçmiyor ve kişi kendisini kötü hissetmeye devam ediyorsa vakit kaybedilmeden uzman bir doktor ile görüşmekte fayda vardır.

        REKLAM

        Bu içeriğimizde mide üşütmesi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri ve tedavisi hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte mide üşütmesi hakkında merak edilenler…

        Mide Üşütmesi Nedir?

        Mide üşütmesi günlük hayatı olumsuz etkileyen hastalıklardan biridir. Ciddi bir hastalık olmasa da kişinin yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Peki mide üşütmesi nedir? Aşırı sıvı kaybına neden olacak seviyede ishal, karında kramplar, mide bulantısı ve beraberinde kusma ileri seviyelerinde de ateş olan mide üşütmesi aslında bağırsaktaki bir enfeksiyondan kaynaklanmaktadır. Midede üşütme bilinen aksine sadece soğuk yüzünden olmamakta kontamine edilen bir virüs yüzünden oluşmaktadır. Bazen temas bazen de su veya yiyecekte bulunan bakteriler midede üşütmeye neden olabilir.

        REKLAM

        Mide Üşütmesi Neden Olur?

        Mide üşütmesi neden olur sorusunun yanıtını merak edenlere ilk olarak hastalığın yalnızca soğuk yüzünden ortaya çıkmadığını söyleyebiliriz. Çünkü mide üşütmesi aslında bir bağırsak enfeksiyon çeşidi olarak bilinmektedir. Çeşitli virüs ya da bakteriler vücuda girerek kişinin hastalığı kapmasına yol açarlar. Özellikle fiziki temas, su ve yiyecekler yüzünden mide üşütmesi ortaya çıkabilir.

        Mide Üşütmesi Nasıl Geçer?

        Mide üşütmesi ciddi bir hastalık olmasa bile kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden kişiler bu hastalıktan hemen kurtulmak isterler. Peki mide üşütmesi nasıl geçer? Öncelikle kişi istirahat etmeli ve vücudu devamlı sıvı kaybettiği için sıvı tüketmelidir, mide üşütmesi beslenme alışkanlıklarıyla da ilgili olduğundan sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir, ılık bitki çayları da hastalığı atlatılmasına yardımcı olmaktadır.

        REKLAM

        Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir?

        Dönemsel olarak pek çok kişi mide üşütmesi hastalığından yakınmaktadır. Bu yüzden mide üşütmesine ne iyi gelir sorusu çok sayıda kişi tarafından merak edilir. Öncelikle en fazla tercih edilen yöntemin nane limon çayı olduğunu söyleyebiliriz. Ilık bir şekilde demleyip içmek oldukça faydalıdır. İsteğe göre içine bal da ekleyebilirsiniz. Bal vücuttan virüs ya da bakteri atılmasını desteklemektedir. Karabiber, soğan, zencefil ve yoğurtta mide üşütmesine iyi gelen besinler arasında sayılabilir.

        Mide Üşütmesi Belirtileri

        Mide üşütmesi belirtileri arasında en fazla öne çıkan midede bulantı ve buna eşlik eden kusmadır. Ayrıca su kaybına neden olacak seviyede ishal, karında kramp ve ağrı, kaslarda ağrı ve baş ağrısıyla ateş hastalığın temel belirtileri arasındadır.

        Mide Üşütmesinde Nasıl Beslenmeli?

        Mide üşütmesinde nasıl beslenmeli sorusunun en temel yanıtı sağlıklı ve sıvı içerikli beslenmedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ