Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milas Belediye Başkanı Tokat: Alevler termik santralin dibine geldi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçede sürmekte olan orman yangınlarıyla ilgili dün gece bölgedeki termik santraline dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı:

        "Çökertme ile Siteler arasındaki Türkevler bölgesindeyiz. Maalesef hava müdahalesi yapmadığımız için yangın Siteler'i tehdit eder hale geldi. Arasöz ve itfaiye araçları şu anda hepsi burada konuşlandırıldı. Burası kritik nokta. Eğer bu yangını siteleri koruyacak şekilde kotaramazsak rüzgar yangını hem Akçakaya hem de siteler tarafına maalesef kaçırmak durumunda kalabiliriz. Eğer yangını bu bölgeye kaçırdığımız takdirde işte o zaman termik santrallerle yüzyüze kalacağız demektir. Yarın acele ve ivedi olarak havadan müdahalelerimizi yapmamız gerekiyor."

        REKLAM

        "RÜZGAR BUGÜN SANTRALİN TERSİNE ESİYOR"

        Başkan Tokat, bugün bağlandığı bir televizyon kanalına yeni durum hakkında şu bilgileri verdi:

        "İçişleri Bakanımız helikopterle buraya geldi. Kendisiyle istişarede bulunduk. 'O eşik aşıldı' dedi. Yangına arasöz ve itfaiyelerle müdahale ediliyor. Rüzgar şu anda çok deli esiyor. Rüzgarın hareketine göre kontrolden çıkma tehlikesi söz konusu. Rüzgar şu anda termik santralin tersine esiyor. Şu anda termik santral buraya 6-7 kilometre uzaklıkta."

        AKŞAM SAATLERİNDE TEHLİKE BÜYÜDÜ

        Bugün saat 21.10'da Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapan Başkan Tokat, yangının videosunu paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

        "Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin…"

        "ŞU AN BİR TEHDİT GÖRÜNMÜYOR"

        Bölgede bulunan gazeteci Ercan İnan, sosyal medya hesabı Twitter'den şu bilgileri aktardı: Santralin etrafına 20 metre derinliğinde kum döküldü… toma’lar da her ihtimale karşı hazır tutuluyor. Türkevleri’nde en üstte kalan 2 eve ateş sıçradı ancak toma’lar söndürdü. Termik santral için şu an bir tehdit görünmüyor.

        KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ

        IC İÇTAŞ Enerji ve LİMAK Enerji ortaklığı tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali 3 adet üniteden oluşmakta olup ünitelerin her biri 210 MW gücünde ve santral toplamda 630 MW gücündedir. Santral Haziran 1984 ile Ağustos 1993 tarihleri arasında inşa edilmiştir. 1. Ve 2. Üniteler 1994 yılında ve 3. Ünite de 1995 yılında işletmeye açılmışlardır ve halihazırda üretim yapmaktadırlar. Santralin nominal üretim kapasitesi yıllık 4 milyar 95 milyon KWh’dir.

        630 MW’lik kurulu güç ile orta ölçekli santrallerden sayılırken Türkiye üretimde kurulu gücünün yaklaşık % 0.6’sını oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ