Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BÜYÜK İNDİRİM | Son dakika: Benzin ve motorin fiyatlarına ne kadar indirim geldi? 16 Mart 2022 LPG, motorin (mazot) ve benzin fiyatı ne kadar, kaç TL? Ankara, İzmir, İstanbul benzin litre fiyatı!
        1

        Motorin ve benzin fiyatları düşecek mi? Son dakika benzin ve mazot fiyatları 16 Mart alış satış tablosu ne kadar? Son olarak geçtiğimiz hafta benzine gelen 7. zam petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle iptal edildi. Brent petrol fiyatları ise 17 dolardan bugün yani 16 Mart Çarşamba itibarı ile 102 dolara kadar geriledi. Peki, İstanbul ve Ankara benzin fiyatları ne kadar? İşte güncel 16 Mart mazot ve benzin fiyatları...

        2

        MOTORİN VE BENZİNE YENİ İNDİRİM!

        Edinilen bilgiye göre, benzine 1.76 TL, motorine 93 kuruş pompaya yansıyacak şekilde indirim yapıldı.

        3

        İNDİRİM SONRASI FİYATLAR NE OLDU?

        İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 19.72 TL'ye, Ankara ve İzmir'de 19.81 TL'ye düştü.

        Benzin litre fiyatı ise İstanbul'da 18.72 TL'ye, İzmir ve Ankara'da 18.82 TL'ye indri.

        4

        BİR İNDİRİM DAHA BEKLENİYOR

        Anadolu Ajansı Enerji Muhabiri Murat Temizer'in aktardığına göre, bu geceden (17 Mart) geçerli olmak üzere motorinde 1 lira, benzinde 65 kuruş civarı indirim bekleniyor.

        5

        DÜN DE İNDİRİM GELMİŞTİ!

        Buna göre, motorinde dün gece yarısından geçerli olmak üzere 2.38 liralık indirim gelmişti.

        Gerçekleştirilen 2.38 liralık indirimin ise motorinin litre fiyatında ortalama yüzde 10 oranında bir indirim olduğu belirtildi.

        6

        MOTORİN VE BENZİNDE YENİ İNDİRİM BEKLENTİSİ

        Brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 6 düşüşle 100 dolara gerilerken benzin ve motorinde indirim yapılması bekleniyor. Son 1 yılda kurdaki artış ve eşel mobil sisteminin sona ermesiyle benzinin satış fiyatında yüzde 180'lik artış yaşandı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz hem vatandaşın hem de bayilerin artan fiyatlara karşı korunmasına yönelik çözümleri masaya yatırmak üzere sektör temsilcileriyle yarın bir araya gelecek. Bu arada EPDK bugün rafinerici ve akaryakıt dağıtıcı lisans sahiplerinin zorunlu petrol stokunun 14-31 Mart arasında yüzde 7, 1-12 Nisan arasında yüzde 6'sının piyasa faaliyetlerine konu edilebilmesine karar verdi. Sektöre son olarak EPDK ile EPGİS arasında yaşanan 'zam' tartışması damga vurmuştu

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ