Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Mutlu Kaya'nın kardeşi ve avukatı da erkek şiddetine kurban gitti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye 2015 yılında acı bir olayla sarsıldı. Diyarbakır’da 2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı Veysi Ercan tarafından başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya, yüzde 98 engelli kaldı.

        AVUKATLIĞINI YAPMIŞTI

        Mutlu Kaya'nın ablası Dilek Kaya da, geçtiğimiz Mart ayında erkek arkadaşı Yusuf Ç. tarafından öldürüldü. Yine geçtiğimiz yıl eşi Mesut Issı tarafından çocuklarının gözleri önünde öldürülen Diyarbakır Barosu'ndan Müzeyyen Boylu da, Mutlu Kaya'nın avukatlığını yapmıştı.

        Mutlu Kaya ve ablası Dilek Kaya

        MUTLU KAYA KİMDİR?

        Mutlu Kaya, 1996 yılında dünyaya geldi. Yarışmaya henüz 20 yaşındayken katılan Mutlu Kaya, hem hikayesi hem de sesiyle ekran karşısındakileri ve jüri üyelerini derinden etkilemişti. 8 kardeşli bir aileden gelen Mutlu Kaya, üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okuyamadığını ifade etmişti. Mutlu Kaya, yarışmaya katıldığı dönemde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Kaya, uzun bir süre tedavi gördü.

        Eşi tarafından çocuklarının gözleri önünde öldürülen Diyarbakır Barosu'ndan Müzeyyen Boylu, Mutlu Kaya'nın da avukatlığını yapmıştı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ