Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Newcastle United, Fenerbahçe'nin iki futbolcusuna talip! - Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin iki kupa hedefi sürerken, genç yıldızlarının talipleri günden güne artıyor.

        2

        Başarılı bir sezon geçiren ve performanslarıyla göz dolduran Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'na Premier Lig'den Newcastle United talip oldu.

        3

        Geleceğe yönelik bir transfer politikasını benimseyen ve genç yetenekler arayan Newcastle United, Fenerbahçe'nin iki yıldızıyla ciddi şekilde ilgilendiği aktarıldı.

        4

        İngiliz basınından TEAMtalk'un haberine göre, Premier Lig'de beklentilerin üstünde bir sezon geçiren Newcastle'da teknik direktör Eddie Howe, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanıyor. Eddie Howe, Şampiyonlar Ligi'nde başarı getirebilecek bir kadro oluşturabilmek adına şimdiden harekete geçti.

        5

        Newcastle yetkililerinin, Dubai'de Arda'nın ailesiyle transfer için bir ön görüşme yaptığıda belirtildi.

        6

        Ayrıca Arda Güler bu sezon 1500 dakika süre almazsa, 4.3 milyon sterline bu transferin biteceği aktarıldı. Ancak Fenerbahçe'nin kupa serüveni dolayısıyla bu sürenin dolacağı ve genç yıldızın fiyatı 17.3 milyon sterline çıkacağı aktarıldı. Newcastle'nın yaz sezonunda harcayak parası olduğunu ve transfer bedelinin artmasının sorun olmadığı da ayrıca belirtildi.

        7

        Takıma kaliteli ayakları katmak isteyen teknik direktör Eddie Howe için Arda Güler'in uygun bir aday olduğu ifade edildi ve genç oyuncu için "Kesinlikle gelecekte en iyi oyunculardan biri olma potansiyeline sahip" yorumu yapıldı.

        8

        İngiliz medyasında dev kulüplerin ilgilendiği iki genç isim için en ciddi adayın Newcastle United olduğu da sık sık iddia ediliyor.

        9

        Transfer iddiaları hakkında konuşan Eddie Howe, “Akıllıca yatırım yapmamız gerekiyor. Onları dünya sahnesine çıkmadan önce keşfetmek istiyoruz. Altına inip gençlerini bulup geliştirmemiz lazım. Yönü biliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

        10

        Fenerbahçe ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunan Arda Güler'in piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 11 milyon euro olarak belirlendi.

        11

        Fenerbahçe formasıyla bu sezon 26 maça çıkan Arda Güler 5 gol 3 asistlik bir performans gösterdi.

        12

        23 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu ise geçen sürede piyasa değerini 1.5 milyon eurodan 15 milyon euroya çıkarmayı başardı.