Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Oslo Üniversitesi, Bournemouth Üniversitesi, Bergen Üniversitesi Müzesi ve Norveç Yaşam Bilimleri Üniversitesi ortaklığında ülkenin kuzeyindeki Narvik kenti yakınlarında yer alan Arne Qvamgrotta Mağarası'nda araştırma yapıldı.

Araştırma kapsamında, 46 hayvan türüne ait kemikler bulundu.

Bilim insanları, kalıntılar arasında kutup ayısı, mors, Grönland balinası, Atlantik kutup martısı, pufla kazı, dağ kar tavuğu ve Atlantik morinası balığının yanı sıra Avrupa'da nesli tükenmiş ve bugüne kadar İskandinavya'da hiç rastlanmamış yakalı yaban sıçanı türünün de yer aldığını belirtti.

Kemiklerin yaklaşık 75 bin yıl öncesine uzandığını tespit eden araştırmacılar, bu kalıntıların Norveç, Finlandiya ve Rusya'nın kuzey topraklarını kapsayan Avrupa Arktik bölgesinde bilinen en eski hayvan topluluğuna ait olduğunu kaydetti.

Araştırma ekibi, bulunan kemiklerin yaban hayatının geçmişte ani iklim değişimlerine nasıl tepki verdiğini anlamaya yardımcı olacağını, bu bilgilerin bugünkü koruma çalışmaları için de önemli referans sağlayacağını vurguladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ