Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Ömer dizisi gerçek hikaye mi? Ömer dizisi uyarlama mı yoksa senaryo mu, hangi kitaptan uyarlandı, orijinal dizisi nedir?
        1

        Ünlü oyuncular Selahattin Paşalı ile Merve Dizdar'ın başrollerinde yer aldığı yeni dizi Ömer, bu akşam görücüye çıkıyor. Oldukça ilgi çekici konusu ve güçlü oyuncu kadrosuyla merakla beklenen diziye dair en çok araştırılan; Ömer dizisi uyarlama mı yoksa gerçek hikaye mi sorusunun yanıtını derledik!

        2

        ÖMER DİZİSİ UYARLAMA MI, KONUSU NE?

        Ömer dizisi, bir İsrail yapımı olan Shtisel dizisinden uyarlanmaktadır. 2013 yılında İsrail'de yayınlanmaya başlayan, 3 sezon ve 33 bölüm süren Shtisel dizisi, 2018 yılında Netflix platformuna dahil olarak dünyaya açılmıştı.

        3

        Kudüs'te gerçekleşen hikayede oldukça katı kuralları olan Ortodoks Yahudi bir ailenin yaşamı ve çektikleri zorluk anlatılıyor.

        Ömer dizisinde ise; yıllar sonra terk ettiği mahallesine geri dönen Gamze ve mahalledeki camii hocasının oğlu Ömer’in tüm imkânsızlıklara rağmen tutunacakları aşklarını konu ediniyor.

        4

        ÖMER DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

        Başarılı oyuncuları bir araya getiren dizide; Ömer’i Selahattin Paşalı, Ömer’in büyük bir aşkla bağlanacağı Gamze karakterini ise Gökçe Bahadır canlandırıyor.

        5

        Barış Falay’ın Ömer’in babası Reşat, Merve Dizdar'ın ablası Nisa karakterini canlandırdığı dizinin başlıca rollerinde Zerrin Sümer, Gülçin Kültür Şahin, Onur Bilge, Gamze Karaduman, Serpil Gül, Muharrem Türkseven ve Melike Güner de yer alıyor.

        6