Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Online eğitim platformları
        1

        Morpa Kampüs

        MorpaKampus.com

        1. sınıftan 8. sınıfa yani ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ve öğretmenlerine derslerde destek olmak amacıyla müfredata uygun olarak hazırlanmış online bir platform. Eğitimi daha cazip hale getirmek için öğrencilere sesli ve animasyonlu konu anlatımları, eğitsel oyunlar, testler, değişik tipte sınavlar, BBC belgeselleri, deneyler sunuyor. Öğrenciler eğlenerek konu tekrarı yapmış oluyor, öğrendiklerini pekiştiriyor. Öğretmenler öğrencilere ödev gönderip gelişimini takip edebiliyor. Yıllık abone ücretli. MorpaKampüs bu sömestr tatilinde "ücretsiz yarıyıl tatil üyeliği" veriyor. Deneyebilirsiniz. Ayrıca Morpa Kültür Yayınları bünyesinde 2 bin basılmış yayınları var.

        2

        Raunt

        Raunt.com

        Kişiye özel çalışma programı hazırlayan Raunt, 9. sınıftan üniversite sınavına kadar öğrencinin tüm zamanını en verimli şekilde değerlendirmesini sağlıyor. Eksiklerini belirliyor, gelişmiş servisleri sayesinde öğrencinin karşısına yalnızca izlemesi gereken, toplamda 1000 saati aşan konu anlatım videoları ve çözmesi gereken soruları çıkarıyor. Böylece sınavda çıkabilecek her türlü soru ile karşılaşmayı sağlıyor. Sebit'in online eğitim hizmeti. Her dönem için farklı fiyatları olan paketleri var.

        3

        Dijidemi

        Dijidemi.com

        Dijidemi 5. sınıftan 12. sınıfa kadar yani ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, içeriğinde 300 binden fazla soru barındıran bir online eğitim platformu. Öğrencileri en hızlı şekilde tüm derslerle ilgili test soruları, konu anlatımları ve soru çözüm videolarıyla buluşturuyor. Ayrıca, test ve denemelerin sonucuna göre öğrencinin gelişim durumunu takip eden, çalışma planı oluşturan, gerekli tekrarları benzer sorular çözdürerek yaptıran bir sistem. Dijidemi platformunda eğer öğrenci ihtiyaç duyarsa kendi testini ve denemesini kendisi de oluşturabiliyor. Satın aldığınız pakete göre çalışma kitapları ve basılı kitap desteği sağlıyor.

        4

        Okulistik

        Okulistik.com

        Okulistik, İlköğetim ve ortaöğretim öğrencileri için müfredata uyumlu Türçe, matematik, fen, hayat bilgisi, sosyal ve İngilizce derslerine ait içeriklerden oluşuyor. 1. sınıftan 8. sınıfa kadar bütün öğrenciler, velileri ve öğretmenler sistemden faydalanabiliyor. Okulistik'te interaktif konu anlatımları, pekiştirici çalışma kağıtları, soru çözümü videoları, konu testleri, oyunlar ve e-kitaplar bulunuyor. Abonelik öğrenciye ücretli ancak takip edecek veliye ücretsiz. Ayrıca platform öğretmenler için de ücretsiz.

        5

        Tonguç Akademi

        Tongucakademi.com

        Youtube'da sınırlı içeriği bulunan Tonguç Akademi'nin müfredata uygun olarak hazırlanan tüm videolarına, web sitesine üyelik yaparak ücretli bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencilere interaktif eğitim imkanı sunan Tonguç Akademi videolarında karikatür kullanabiliyor, Tonguç isimli karakter sorular soruyor, espiriler yapıyor, çocukların halinden anlıyor, dersi kaynatmaya çalışıyor ve ortama eğlence katıyor. Eğlenceli videolarla konu anlatımları ve soru çözümleri yaparak öğrencilerin dikkatini daha uzun süre konu üzerinde toplamayı ve böylece daha akılda kalıcı olmayı hedeflemişler. Tonguç Akademi, Mehmet Tuğutlu ve Talha Doğan ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi'nin eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden 30 akademisyen tarafından hazırlanıyor. Her sınıf için yıllık paket ücretleri var, 8. sınıf için LGS abonelik sistemi var.

        6

        Vitamin Eğitim

        vitaminegitim.com/

        MEB müfredatına uygun olarak hazırlanan Vitamin, ilkokul ortaokul lise öğrencilerinin derslerine destek oluyor. İnteraktif konu anlatımları, etkileşimli alıştırmalar, sanal deneyler, tarama testleri, videolu çözümlü sorular ve öğretici oyunlardan öğrenciler faydalanabiliyor. Ücretsiz sürümünü denedikten sonra ücretli abonelik satın alıp tüm içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Öğrencilerin aboneliklerinden öğretmen ücretsiz olarak faydalanabiliyor, çocukları takip edebiliyor.

        7

        Khanacademytr

        khanacademy.org.tr

        Salman Khan tarafından “Herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim” sloganıyla kurulmuş, Türkçe içeriğe de sahip ücretsiz online platform. Sadece 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm matematik dersleri MEB müfredatına uygun şekilde ayarlanmış. Diğer dersler müfredata uygun hazırlanmamışsa bile, eksikliğini hissettiğiniz ve aradığınız fen, sosyal, sanat, ekonomi ve finans, müzik, psikologi gibi çok geniş yelpazedeki konuyla ilgili Türkçe içeriklere kolayca sistemden ulaşabiliyorsunuz. Üye olup ders takibini kendiniz yapabilir, kaldığınız yerden istediğiniz zaman devam edebilir ve tekrar yapabilir, konu anlatımlarına yönelik alıştırmalarla derslerinizi destekleyebilirsiniz. Aynı zamanda eğitimciler öğretmen girişi ile kendi sınıflarının takibini de yapabiliyorlar.

        8

        Brainly / Eödev

        https://eodev.com/

        E-Ödev; ev ödevlerinde öğrencilere yardımcı olan dünyanın en büyük sosyal öğrenme topluluğu ya da soru bankası diyebiliriz. Sistemde 350 milyondan fazla öğrenci, ebeveyn ve eğitim uzmanı bulunuyor. Matematik, sosyal, fen, tarih, İngilizce, kimya, yabancı diller ve coğrafya gibi her okul dersiyle ilgili soruların % 80'i 10 dakika içerisinde yanıtlanıyor. Bu da öğrenmeye çalıştığınız konularla ilgili hızlı ilerlemenizi sağlıyor. Sistemde daha önce sorulmuş sorular için arama yapabilir, ödevleriniz hakkında yeni sorular sorabilir, sınavlara hazırlanabilirsiniz. Eodev’deki soru bankası, ilkokul, ortaokul ve liseden üniversiteye kadar birçok konuyu ve dersi kapsıyor.

        9

        Camblykids

        cambly.com/kids/

        Çocuğunuz ana dili İngilizce olan öğretmenlerden evde online İngilizce dersi alsın istiyorsanız bu platform size göre olabilir. Camblykids ile çocuğunuz duyarak, görerek, konuşarak ve iletişim kurarak İngilizce öğreniyor. Başlangıç seviyesinden itibaren 4-15 yaş arası her seviyeden çocuk için uygun online dersler ile çocuğunuzun hem İngilizcesi hem özgüveni gelişiyor. Madem pandemi var ve madem çocuğunuz evde, zamanı doğru değerlendirmek ve ingilizcesini ilerletmek için bu platformu düşünebilirsiniz.

        10

        Hocalara Geldik

        https://www.hocalarageldik.com/

        youtube.com/

        Deneyimli hocalardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan "Hocalara Geldik" video içeriği, 5. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm branş derslerinde öğrenciye ücretsiz olarak destek oluyor. Video anlatımları, soru çözümleri, ders notları ve on binlerce soruyla Hocalara Geldik, konuları başlangıç seviyesi değil de daha ileri bir düzeyde halletmek isteyenler için özellikle öneriliyor. Sınavlarda başarılı olmayı hedefleyenlere, müfredata uygun olarak verilen online eğitimin yanısıra yine videolarla birlikte çalışılabilecek kitaplar, fasiküller ve farklı yayınlar çıkarıyorlar.

        11

        İsabet Akademi

        isabetdijital.com/

        İsabet Yayınlarının sunduğu online bir hizmet. Bütün branşlarda konu anlatımına yönelik hazırlanmış içerikler, online testler ve sınavlara hem web sitesinden hem de youtube üzerinden ulaşılabiliyor. Kendi yayınlarını ücretsiz olarak anlattıkları bir hizmet.

        12

        Senin Biyolojin

        https://seninbiyolojin.net

        youtube.com/seninbiyolojin

        Konusu sadece biyoloji olan online bir platform. Aras Tuğcu tarafından 2014 yılında kurulan platform youtube kanalı olarak yayın hayatına başladı. İnternette ilk defa ayrıntılı biyoloji eğitimi vermek amacıyla kurulan platform hem konu anlatımları hem de çözümlü sorulara yer veriyor. Biyoloji dersiyle ilgili sorunlu olduğunuz konuları bu kanaldan izleyebilirsiniz. Faydalanmasını bilenler için doğru bir platform. Senin Biyolojin, biyoloji dersiyle ilgili tüm eksiklerinizi karşılayacak şekilde dizayn edilmiş.

        13

        Şenol hoca

        https://www.senolhoca.com/

        youtube.com/senolhoca

        Şenol Hoca, 7. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm matematik derslerinin konu anlatımı videolarını youtube üzerinden ve web sitesinden yayınlıyor. Şenol Hoca ‘Matematiği sevmeniz şart değil, nefret etmeyin yeter’ sözünü destekleyecek şekilde çocukların matematik dersinden eksiklerini tamamlamlarına yardımcı olmak için kolay anlatımlı videolar çekip paylaşıyor.

        14

        Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik Dergileri

        https://services.tubitak.gov.tr/edergi/

        TÜBİTAK dergileri, salgın sürecinde öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için ücretsiz erişime açıldı. Sömestr tatilinde ya da derslerden arta kalan zamanlarında bu dergileri inceleyebilir, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilir, bilgi dağarcıklarını zenginleştirebilirler. Gayet güzel bir fırsat.

        15

        Storytel

        storytel.com/COCUK

        İlk 14 gün ücretsiz olan sesli kitap uygulamasında, Tilbe Saran ya da Mert Fırat gibi pek çok ünlü ses çocuk kategorilerindeki kitapların seslendirmelerini yapıyor. Uzaktan eğitim sürecinde ekrana bakmaktan gözleri yorulan çocukları bu uygulama bir nebze de olsa rahatlatabilir, ekrana bakmadan ilgi alanlarına uygun pek çok kitaba bu uygulamadan ulaşabilir.

        16

        TRT Çocuk Anaokulum Uygulaması

        trtcocuk.net.tr/oyunlar/

        Okul öncesi dönemi çocuklar için hazırlanan içerikte, günlük yaşam, temel matematik becerileri, renkler, harf tanıma, nesne ayırt etme, dünyayı tanıma, hayvanlar, organlarımız, enstrüman sesleri ve sportif faaliyetler gibi birçok öğrenme alanına hitap eden alıştırmalar var. Uygulama, çocukların yaratıcılığı ve hikâye anlatıcılığı becerilerini geliştirmek için ses ve görüntü kaydına izin veriyor. Çocuk hem günlük yaşama dair bilgilerini kullanma imkânı buluyorhem de bilmediklerini öğreniyor.

        https://www.trtcocuk.net.tr/oyunlar/trt-cocuk-anaokulum

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ