Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Orman yangınlarının Endonezya ekonomisine zararı 5.2 milyar dolar- haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya Bankası Endonezya'da bu yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bir rapor yayımladı. Rapor orman yangınlarının sadece doğaya zarar vermediğini ekonomiye de büyük yük getirdiğini ortaya koydu.

        Dünya Bankası'nın Endonezya'da haziran-ekim arasında yaşanan ve 8 bölgeyi etkileyen orman yangınlarının ekonomiye maliyetinin 5milyar 157 milyon dolar olduğunu açıkladı. Bu rakam ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 0.5'ine denk geliyor. Bankanın yayımladığı raporda "Orman ve arazi yangınlarının ekonomiye negatif etkileri oldu. 157 milyon dolarlık doğrudan mal zararı oldu. İlgili ekonomik aktivitelerdeki zarar ise 5 milyar doları buldu" değerlendirmesi yer aldı.

        900 BİN KİŞİ RAHATSIZLIK GEÇİRDİ

        Rapora göre 900 bin kişi yangınlar sebebiyle solunum yolları rahatsızlığı geçirirken, 12 havalimanı bu sebeple geçici olarak hizmet dışı kaldı. Yangınlar sebebiyle ayrıca yüzlerce okulda eğitime ara verildi.Resmi verilere göre Endonezya'da bu yıl 2.3 milyon dönüm orman yandı.

        REKLAM

        BÜYÜMESİNE DARBE VURACAK

        Dünya Bankası bunun yanında orman yangınları sebebiyle Endonezya'nın ekonomik büyümesinde bu yıl 0.009 baz puan gelecek yıl ise 0.05 baz puanlık kayıp yaşanacağı öngörüsünde bulundu. Banka, Endonezya ekonomisinin bu yıl yüzde 5 gelecek yıl ise yüzde 5.1 büyümesini bekliyor.

        Raporda yangınlar sebebiyle eğitim ve sağlıkta yaşanan sorunların yaratacağı uzun vadeli maliyetlerin 5 milyar 157 milyon dolarlık hesaba dahil olmadığı belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ