Ormancılar 20 bin kişiye yangın eğitimi verecek
Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bölgede genellikle sonbahar ve kışın artan orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 20 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor
ABONE OLTrabzon Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü'nün eğitim faaliyetleri kapsamında Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi sakinleriyle Merkez Çarşı Cami avlusunda bir araya geldi.
Vatandaşlara orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangınla mücadele yöntemleri, önleme faaliyetleri ve orman yangın gönüllüsü olmanın önemi gibi konularda eğitim verildi.
Orman İşletme Müdürü Uğur Er, sorumluluk sahaları Ortahisar, Akçaabat, Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Düzköy, Çarşıbaşı ve Tonya ilçesindeki 150 mahallede yangınla mücadelede farkındalık eğitim toplantıları düzenleyeceklerini söyledi.
Er, mahalle sakinlerine yönelik eğitimlerle farkındalık oluşturarak orman yangınlarına karşı sorumluluk duygusunu geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, yangınların toplumu etkileyen felaketler olduğu için bu toplantıları önemsediklerini ifade etti.
Mart sonuna kadar toplantıları sorumluluk alanındaki ilçelerin tüm mahallelerinde organize edeceklerini vurgulayan Er, vatandaşlara vermek istedikleri en önemli mesajın mevcut ormanları korumak, aynı zamanda da yanan ormanlara müdahale etmenin maliyetini anlatmak olduğunu dile getirdi.