Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Osmancık Belediyesi Aleyna Tilki'nin konserini iptal etti! Aleyna Tilki konseri neden iptal oldu, ne oldu? - Magazin haberleri

        Çorum'un ilçesi Osmancık'ta LGBTİ karşıtı yürüyüşüne yönelik paylaşımı nedeniyle Aleyna Tilki'nin konserini iptal ettiğini duyuruldu.

        Osmancık Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Belediyemizce Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir. Festival çerçevesinde 'Halk Konseri' ve 'Gençlik Konseri' olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı 'Aleyna Tilki' davet edilmiştir. İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        REKLAM

        ALEYNA TİLKİ NE DEDİ?

        Geçtiğimiz hafta yayınlanan duyuru videosunun RTÜK tarafından kamu spotu olarak tavsiye edilmesi ile tartışması başlayan LGBT karşıtı "Büyük Aile Buluşması" dün Saraçhane'de yapıldı. İptal başvuruları sonuçsuz kalan yürüyüşe destek veren sanatçılar da mitinge katılıp konuşma yaparken karşı çıkan sanatçılar sosyal medya hesaplarında tepkilerini dile getirdi.

        Aleyna Tilki de, "LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz. Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı!

        Zihniyetler çok korkunç..." paylaşımını yaptı.

        .png
        .png
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Aytekin Teker
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ