Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)OSMANİYE'de, çocukları para karşılığı Suriye´den getirip zorla çalıştırdığı iddia edilen aynı ülke vatandaşı 2 kişi, gözaltına alındı.

        Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye uyruklu İ.M.E. tarafından Suriye´den illegal yollarla Türkiye´ye getirilen 1217 yaşları arasında değişen yaklaşık 25 çocuğun hurdalık ve çöp kağıt toplama alanlarında baskı ve tehditle, insani olmayan koşullarda zorla çalıştırıldığı bilgisine ulaştı. Osmaniye'de oturan Suriyeli A.E.'nin (22) yakını olan 2 kişinin de belirtilen yerde yaklaşık 4 gün zorla tutulup aç bırakıldığı, baskı ve tehditle çöp kağıt toplama işinde çalıştırıldığı belirlendi. İ.M.E ile bağlantılı olan ve zorla çalıştırılan 2 çocuğu, kentteki yakınına para karşılığı getiren M.A.A. ve A.İ. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

        Şüpheliler hakkında, savcılık talimatı doğrultusunda 'insan ticareti' suçundan soruşturma başlatıldı. Çocuklar ise ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)DHA-Güvenlik Türkiye-Osmaniye / Merkez İbrahim EMÜL

        2022-02-11 14:07:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler