Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş ÖTV kalktı, satışlar düştü - Alışveriş Haberleri

        Beyaz eşyada yüzde 6.7 olarak uygulanan ÖTV, Şubat'ta üç ay için sıfırlanmış; ÖTV teşviki daha sonra Eylül sonuna kadar uzatılmıştı. Satışlar, teşvikin son ayı olan Eylül'de yüzde 21, Ocak-Eylül'de ise yüzde 23 artmıştı.

        ÖTV desteğinin canlandırdığı taleple ilk üç çeyrekte güçlü yükseliş kaydeden iç satışlar, teşvikin sona ermesiyle birlikte Ekim ayında yüzde 5 gerilemişti.

        Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan verilere göre, talepteki düşüş Kasım'da artarak devam etti. İç satışlar bir önceki yıl aynı aya göre yüzde 16 gerileyerek 555,546 adet oldu. Ocak-Kasım dönemi iç satışlar ise yüzde 17 artışla 8.08 milyon adet olarak gerçekleşti.

        Talep düşüşü üretim rakamlarına da yansırken, Kasım ayında beyaz eşya üretimi yüzde 5 gerileyerek 2.39 milyon adet oldu. Üretim Ocak-Kasım'da ise yüzde 9 artışla 26.48 milyon adet olarak gerçekleşti.

        Beyaz eşya ihracatı Kasım'da yüzde 2 artışla 1.96 milyon adet, Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 6 artışla 18.91 milyon adet oldu.

        Reuters

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ