Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Pedagojik formasyon kaldırıldı mı? MEB'den son dakika formasyon açıklaması!

        Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen 'pedagojik formasyon' sertifika eğitimiyle ilgili alınan kararı açıkladı.

        Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildi.

        Daha önce yapılan açıklamalarda 2023 eğitim vizyon belgesinde sertifikaya dayalı 'pedagojik formasyon' uygulamasının kaldırılarak yerine lisansüstü düzeyde program açılması hedefine yer verilmişti. Ancak, bu hedefin uygulamaya geçmemesi nedeniyle uzunca bir süredir durum belirsizliğini koruyordu.

        REKLAM

        MEB'in pedagojik formasyonun kaldırılması kararının, Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tüm üniversitelere bildirildiği kaydedildi.

        PEDAGOJİK FORMASYON

        Yükseköğretim Kurumları tarafından sertifika düzeyinde uygulanmış olan pedagojik formasyon; öğretmen olmak isteyen, fakat eğitim fakültesi bölümleri dışında bir bölümde okuyan öğrenciler için verilen bir programdı.

        MEB tarafından alınan son kararla pedagojik formasyon sertifika eğitiminin kaldırıldığı açıklandı.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ