Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Poğaça neden mide yakar? Sabahları poğaça yedikten sonra neden bazı insanların midesini rahatsız eder?
        1

        FAZLA MAYADAN KAYNAKLANIYOR

        Poğaçanın içerisinde bulunan malzemelerin birçoğu diğer hamur işi ürünler yapılırken de kullanıyor. Yani temel nedeni un veya yağ değil. Poğaça hamurunda kullanılan mayadan kaynaklanıyor.

        Bazı pastane veya üretim yerlerinde maya miktarı poğaça daha şişkin gözüksün diye fazla kullanılıyor. Bu nedenle 'iyi poğaça puf puf şiş olur' gibi düşüncelere aldanmamak gerekiyor.

        2

        Elbette defalarca kez kullanılan yağlar da mideyi etkileyen önemli faktörlerdendir. Örnek olarak aynı yağ içerisinde kızartılan patatesler, midenizi yakmazken, poğaça yakabilir.

        3

        FERMENTE SÜRESİ VE KULLANILAN YAĞDA ETKİLİYOR

        Bazı insanların midesinin yanmasının sebebi ise hamura katılan mayanın fermente süresi ve hamurun sıcaklığıyla ilgilidir. Fermantasyon sürecini düzgün yapan pastaneleri tercih etmenizde fayda var.

        4

        Vücudumuz fazla mayayı atabilmek için antikor üretir. Bu nedenle özellikle mayaya alerjisi olan insanlar daha fazla belirti gösterir.

        Deride dökülmeler, baş dönmesi, eklemlerde ağrı, aşırı şişkinlik, mide ekşimesi gibi sorunlarla karşılaşırlar.

        5

        Her gün kahvaltıda iki poğaça yiyen bir insanın kanında şeker miktarından dolayı tortulaşma ve kılcal damarlarında tıkanma meydana gelebilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ