Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Baykal'ın istifası anketleri alt üst etti!

        Konsensus Araştırma ve Danışmanlık’ın, HABERTÜRK Gazetesi için her ay düzenli olarak yaptığı, “Türkiye Gündemi-Nisan 2010’’ anketi sonuçlandı. Ancak, CHP Lideri Deniz Baykal’ın istifası anket sonuçlarını altüst etti. Konsensus ‘İstifa öncesi’ ve ‘İstifa sonrası’ olmak üzere iki ayrı anket yaptı. Sonuçlara göre Baykal’ın istifasından sonra AK Parti’nin oyları yüzde 38.7’den yüzde 33.8’e gerilerken; CHP tırmanışa geçti ve oy oranını yüzde 24.8’den yüzde 27.2’ye yükseltti.

        TÜRK siyasetinde son yıllarda hiç olmadığı kadar hareketli günler yaşıyor. CHP

        Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen seks kasetinin internette

        yayınlanmasından sonra, Deniz Baykal partililere ‘Hakkınızı helal edin’ dedi ve Genel Başkanlık’tan istifa etti. Türkiye’nin önce gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi ise her ay düzenli olarak HABERTÜRK için hazırladığı ‘Türkiye Gündemi Nisan-2010’ başlıklı anket çalışmasını sonuçlandırdı.

        Anket, Baykal’ın istifasından önce 30 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde 81 ilde, 17 yaş üstü 1563 kişiyle telefon anketi yöntemiyle gerçekleşti. Araştırmanın sonuçlarına göre kararsız oylar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 38.7 ile birinci parti olurken; CHP’nin oy oranı yüzde 24.8’di.

        CHP TIRMANDI

        Kaset iddialarından sonra CHP Lideri Baykal 10 Mayıs’ta istifa etti. Baykal’ın istifası gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu olağanüstü gelişme sonrası Konsensus, ‘Deniz Baykal’ın İstifası Sonrası Siyasi Analiz-Mayıs 2010’’ başlıklı yeni bir anket çalışması yaptı ve halkın nabzını tuttu. Türkiye gündemini sarsacak çok çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı araştırma 12-13 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde, 17 yaş üstü 268’i erkek, 240’ı kadın toplam 508 kişiyle ‘telefon anketi yöntemiyle’ gerçekleşti. Baykal’ın istifası sonrası AK

        Parti’nin oy oranı yüzde 4.9 düşerek yüzde 33.8’e geriledi. Buna karşı CHP tırmanıştaydı. Oylarını 2.4 artıran CHP’nin oy oranı yüzde 27.2’ye çıktı.

        LİDERLİK İÇİN KILIÇDAROĞLU AÇIK ARA ÖNDE

        EN kritik sorulardan biri: “CHP’nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’’ Konsensus’un halkın nabzını tuttuğu 12-13 Mayıs tarihlerinde Kemal Kılıçdaroğlu aldığı yüzde 72.4’lük oyla listede açık ara önde. Onu yüzde 12.1 ile Murat Karayalçın izliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ