Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Kürtaj cinayettir, kürtaj tartışması, sezaryen tartışması, başbakan recep tayyip erdoğan, sezaryen, kürtaj

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Pendik'te katıldığı özel hastane açılışında geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ve kamuoyunda tartışmalara neden olan kürtaj ve sezaryen doğumla ilgili eleştirilerini sürdürdü.

        İstisnai durumlar dışına kürtajın cinayet olduğunu ve hem ABD hem de batılı ülkelerin çoğunda bu konuda yasaklar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, sezaryen doğum konusunda ise "Sezaryen bu ülkenin nüfusunu dengeleme operasyonudur" iddiasında bulundu.

        Bu konu üzerinden kendisine getirilen eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Bu ülkenin Başbakanı olarak her meseleden sorumluyum" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

        "KÜRTAJ CİNAYETTİR"

        Hanım kardeşlerimizin bu konuda çok hassas olmasını rica ediyorum. Çünkü, kürtaj cnayettir. Bakın ABD'de ve batılı birçok ülkede bu konuda yasalar var. Bizde yasa hazırlığı yapıyoruz.

        Bunu, aynı şeyi sezaryanla doğum için de söylüyorum. Oran çok yüksek. Neden? Çünkü sezaryandan çok para kazanılıyor. Ben buna da karşıyım.

        "SEZARYEN BU ÜLKENİN NÜFUSUNU DENGELEME OPERASYONUDUR"

        Bakın ben istisnaları konuşmuyorum. İstisnalar ayrı bir konu. Özel hastanelerde bu oran yüzde 90'a varmışsa burada duracaksınız. Sezaryen operasyonu bu milletin nüfusunu dengeleme operasyonudur. Sezaryen doğumla 2 çocuktan fazla olmaz.

        Bazı terbiyeden noksan kişiler 'başbakan neden bu konuyla uğraşıyor' diyor. Ben bu ülkenin başbakanı olarak her meseleden sorumluyuum.

        Barışın, hakkaniyetin temsilcisi olan Türkiye bir şifa merkezi olarak, sağlık merkezi oplarak diğer ülke vatandaşlarına da hizmet etmeye devam edecektir. Sosyal devlet vatandaşına sırtını dönen değil onu kucaklayan devlettir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ