Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Cübbeli Ahmet Hoca'dan IŞİD açıklaması, Cübbeli Ahmet Hoca IŞİD için ne dedi, Cübbeli Ahmet Hoca Ebubekir Bağdadi

        Beyaz TV'de yayınlanan 'Erkan Tan'la Tartışalım' programına bu hafta Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmud Ünlü konuk oldu. Programda merak edilen soruları cevaplayan Cübbeli Hoca, IŞİD'le ilgili açıklamalarda da bulundu.

        "BUNLAR KAFİRDEN BETER"

        IŞİD için, “Bunların Müslümanlıkla alakası yok. Müslüman olan cami bombalamaz, Kabe'yi yıkacağım demez" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Bunlar Müslümanlık'tan öte kafirden de beter. Ben bir yayında Hadis-i Şerif'te okudum. Bunların çıkacağı, Şam'da dolanacağı, Irak'ı kaplayacağını söylemiştim” ifadelerini kullandı.

        "İSRAİL YAVAŞ YAVAŞ BAŞARIYOR"

        "IŞİD'cilerin amacı ne?” sorusu üzerine Cübbeli Ahmet Hoca, “Şimdi burada bir taşla 3-5 kuş vuruluyor. ABD, İngiltere, Yahudiler Büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirmek için buralarda bazı yerleri boşaltması lazım. Bu arada Şia'lar, Sünniler böyle adam boğazlıyor diye kendine fayda sağlamaya çalışıyor. İsrail zaten Ortadoğu'da kendinden büyük devlet kalmasın istiyor, yavaş yavaş da bunu başarıyor” şeklinde konuştu.

        "BAĞDADİ CIA VE MODSAD'LA ÇALIŞIYOR"

        Cübbeli Ahmet Hoca, IŞİD'in halife ilan ettiği Ebubekir Bağdadi için ise şöyle konuştu:

        “Ebubekir Bağdadi denen adamın ABD senatörüyle resmi var. Oturdular beraber anlaşmalar yaptılar. Sonra Rusya'ya sığınan o adam (Edward Snowden) IŞİD'in CIA ve Modsad'ın istihbaratıyla beraber çalıştıklarını ve İsrail'in güvenliği için kurdurulduğunu söylüyor”

        "IŞİD BİTMEZ"

        Cübbeli Ahmet Hoca Hadis-i Şerif'ten de örnekler vererek, “IŞİD'in bitirilmesi yıllar sürebilir” diyen ABD için şu ifadeleri kullandı:

        “Hadis-i Şerif, aralarında ihtilaf çıkacak diyor. Allah hakkı dilediğine verecek, bunları birbirlerine hallettirecek diyor. Ama bir de şu var; farkında mısınız? Koca Saddam'ı kaç saatte devirdiler. Şimdi 'IŞİD'i bitirmemiz yıllar sürebilir' diyorlar. Neden? Çünkü buradaki projeleri yıllar sürecek. Bu çapulcuları yıkmak için yıllar sürebilir diyorsan, ben buna inanmam. Bu oyundur. Oyunlara gelmeyin”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ