Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Prens Andrew'un kovulmasını abisi ve yeğeni istemiş
        1

        Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden milyarder Jeffrey Epstein ile bağlantısı uzun zamandır tartışılıyordu.

        Seks ticareti ile suçlanan ve 2019'da hücresinde intihar eden Epstein ile 2010 yılına kadar yakın arkadaş olan Prens Andrew, o dönem henüz 17 yaşındaki Virginia Giuffre Roberts'ı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış ancak iddialar reddedilmişti. İddialar sonrası Prens Andrew BBC'den Emily Maitlis'e konuşmuş, bahsedilen tarihte kızı Prenses Beatrice'i bir pizza partisine götürdüğünü, eşi şehir dışında olduğundan kızını yalnız bırakamadığını bu nedenle de iddiaların da gerçek olamayacağını söylemişti.

        2

        İddiaların büyümesinin ardından dün Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin oğlu York Dükü Prens Andrew'un askeri unvan ve görevlerini aldığı belirtilmişti.

        Prens Andrew'ün herhangi bir kamu görevi üstlenmemeye devam edeceği ve yargılandığı davada savunmasını sivil bir vatandaş olarak yapacağı aktarılmıştı.

        3

        İngiliz DailyMail'in haberine göre Kraliçe II. Elizabeth'i bu kararı dava sürecini beklemeden almaya iten oğlu Prens Charles ve torunu Prens William oldu.

        İddialara göre davanın reddi talebinin kabul edilmemesinin ardından İskoçya'da bulunan Prens Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth'i arayarak görüşlerini bildirdi ve kraliyetin kişilerden daha önemli olduğunu vurguladı. Aynı şekilde Çarşamba günü torunu Prens William da Kraliçe II. Elizabeth'i arayarak konu hakkındaki görüşlerini aktardı ve amcasının görevden alınmasını desteklediğini savundu.