Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Projelerini anlattılar

        Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan öğretmenler iki proje geliştirdi.

        Birincisi; 'İyilik Yap İyilik Bul'...

        İkincisi; 'Değerler Eğitimi Anadolu'...

        REKLAM

        Hamza Evmez ile Yasemin Dağlı koordinatörlüğünde yürütülen projeler için bir grup öğretmen İzmir'de buluşarak görüş alışverişinde bulundu.

        Önce Konak Öğretmen Evi'nde bir araya gelen öğretmenler, gelecek nesillerin karşılık beklemeden iyilik yapmayı içselleştirebilmeleri, Anadolu'nun kültür - sanat, sevgi, yardımseverlik ve diğer tüm değerlerinin yaşatılması, geleceğe taşınması için neler yapılması gerektiği konusundaki yol haritası üzerinde çalıştı.

        Aralarında her iki projede de görev yapan Kadıköy Koşuyolu Cenap Şahabettin ilkokulu 3-A sınıfı öğretmeni Özcan Akbulut'un da yer aldığı öğretmenler, toplantı sonrasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız makamında ziyaret ederek 'İyilik Yap İyilik Bul' ve 'Değerler Eğitimi Anadolu' adlı projeleri hakkında bilgi verdi. Ayyıldız, "İyilik ruhu güzelleştirir, iyilik karşılıksız yapılmalıdır, iyi insan olmalıyız' diyerek projelerinden dolayı öğretmenleri kutladı.

        REKLAM

        Öğretmenler projelerini anlatmak için daha sonra İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'yu ziyaret etti. İnsanı insan yapan değerlere verdikleri önemden dolayı öğretmenleri kutlayan Mutlu, esnaf teşkilatlarının da Ahilik ilkeleri çerçevesinde aynı değerleri içinde yaşattığına dikkat çekti.

        Programın ikinci gününde İzmir Karşıyaka Sezai Gönül Akdağ Anaokulu'nda okul müdürü Aybike Bağcıoğlu'nun ev sahipliğinde istişare toplantısı yapıldı. Öğretmenler, bizi biz yapan değerlerimizi yüceltmek ve yaşatabilmek amacıyla özverili çalışmalarının sene sonuna kadar devam edeceğini belirtirken Özcan Akbulut, İzmir buluşmasının her iki projenin devamı ve yayınlaştırılması açısından çok yararlı olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ