Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Reform Paketi bugün açıklanacak - Para Haberleri

        Ekonominin yeni yol haritası bugün açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak. Paketin Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamındaki hedeflere yöneliktedbirler içermesi bekleniyor.

        Bakan Albayrak, 28 Mart'ta katıldığı bir televizyon programında, 8 Nisan haftasında büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren genel çerçeveye ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını belirtmişti.

        TEDBİRLERİN BİR KISMI YÖNETMELİK BİR KISMI KARARNAME OLACAK

        Bakan Albayrak, alınacak tedbirlerin bir kısmının yönetmelik ve kararname olacağını, bir kısmının yasal düzenleme ile hayata geçirileceğini kaydetmişti. Albayrak "Türkiye’nin artık bundan sonraki gündemi, finansal mimarisi, finansal güvenlikse, finansal ekonominin desteklenmesi açısından tüm enstrümanlarla sağlıklı ve reel büyüyen bir ekonomiyi ne şekilde destekleyeceğine dayalı atılacak adımlarsa, ne gerekiyorsa bu adımları atacağız" demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ