Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Reform paketi sonrası dolarda son durum! 10 Nisan döviz kurları ne kadar? - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, yerel seçim sonuçlarının İstanbul'da netleşmemesi nedeniyle TL'de oluşan baskıyla 5.65 - 5.70 bandı arasında dar bantta dalgalanmaya devam ediyor.

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dün gece AK Parti'nin İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddederken, İstanbul'da 21 ilçede 51 sandıkta oyların tekrar sayılmasına karar verdi. AK Parti, "olağanüstü itiraz" yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebinde bulunacağını açıkladı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebi ile ilgili değerlendirmesi sorulduğunda, "Demokrasi içinde eğer seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içerisinde sonuçlanmışsa, o vicdanı huzurlu kılabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir" dedi.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da hafta başında İstanbul'daki seçimin "neredeyse bütününün usulsüz" olduğunu belirterek, "10 milyon seçmenin bulunduğu İstanbul'da kimsenin 13,000-14,000 oy farkla seçimi kazandım havasına girme hakkının olmadığını" söylemişti.

        İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesine yönelik söylemlerin TL'de baskı yaratmaya devamettiğini belirten bankacılar, kurdaki dönemsel gevşemelerin YSK'dan gelen açıklamalarla doğru orantılı olduğu görüşünde.

        10 Nisan günü dolar 5.6960 ile başladı. Ekonomi Reform Paketi öncesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan gelen ikinci S-400 açıklaması ile yönünü yukarı çeviren dolar/TL, 5.72 seviyelerine yükseldi ve 5.69 ile 5.73 arasında dalgalanmaya başladı.Bakan Albayrak'ın açıkladığı reform paketi sonrasında ise dolar kuru 5.6870'lerde. Euro ve sterlin ise sırasıyla 6.41 ve 7.44 liradan el değiştiriyor.

        DOLAR

        $
        28,7519 0,17
        • Alış: 28,7221
        • Satış: 28,7909
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 23:27:28

        Piyasalar bir yandan seçim sonuçlarını ve gelişmeleri izlerken, bir yandan da bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak reform paketini bekliyor. Dışarıda ise S-400 ve ABD ile ilişkilerin yanı sırabugünküECB toplantısı ve son Fed faiz toplantısına ilişkin tutanaklar da piyasaların odağında.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ