Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe - Galatasaray derbisi yorumu (Ersun Yanal istifa sözleri) - Galatasaray Haberleri
        1

        Yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında, Fenerbahçe'nin 21 yıl sonra Galatasaray'a yenildiği derbiyi değerlendirdi...

        2

        Muhtemelen Ersun Hoca maçtan sonra Başkan'a söylemiştir. Başkan ben gideyim demiştir. Ali Koç'un da yeni sezon planlaması yapması gerekmektedir. Yeni hocayla anlaşıp, yeni sezon planlamasını yapması lazım.

        3

        Ersun Hoca'yla devam etmek yerine yeni hocayla devam etmek Fenerbahçe'ye bu 11 haftada daha çok puan kazandıracaktır.

        4

        Ben en son mağlubiyet gördüğümde 37 yaşındaydım. Benim kızım doğmamıştı. Bugün gitti maça...

        5

        Genel çerçeveye baktığımızda 6'da 6 yapıp, bu maça hazırlanan bir Galatasaray var, bir tarafta ise son 3 maçında kazanamamış, bu maça final maçı olarak hazırlanan bir Fenerbahçe var.

        6

        Rahat olan takım Galatasaray'dı. "Bana mı denk gelecek?" diyen bir Ali Koç ve "Bana mı denk gelecek?" diyen bir Ersun Yanal vardı, oyuncular da bu kafadaydı.

        7

        Fenerbahçe'ye bir kez şans verdiler, o da penaltı oldu. 1-1'i yakaladı ve 3 pozisyonu daha vardı Galatasaray'ın. İkinci yarı Fenerbahçe biraz daha dengeledi. Isla'nın pozisyonu vardı, kafayla vurduğu. Galatasaray biraz sallanmıştı o bölümde.

        8

        Futbol öyle bir oyundur ki sistemler önemli değil derler. Oyuncuların performansını çok abartmayın derler. Gustavo ve Emre böyle maçları seven oyuncular. İkisini birden kaybetti Ankaragücü maçında Fenerbahçe. Eli kolu bağlandı.

        9

        Fatih Hoca, Lemina yok diye üzülürken, rakipten kim oynamasın dersen Gustavo derdi. Fenerbahçe'nin maça iyi hazırlanmadığı görüldü bugün.

        10

        Bugün olmasaydı, başka gün olacaktı, Galatasaraylılar yine sevinecekti. Fenerbahçe iki futbolcusundan yoksun çıktı. Tolgay elinden geleni yapmaya çalıştı. Temel olarak sezon yapılanması ve temelinde oynanan oyunun tatmin etmemesi burada defo olarak gözüküyor.

        11

        6'lı defans yapayım diyen bir Galatasaray çıkmadı karşımıza. Galatasaray, hazırlık pasına kimle başlıyor? Seri ile başlıyor. Forvet arkası oyuncun Kruse var, aldırma top Seri'ye. Galatasaray, sakin oynuyordu. Fatih Terim'i tebrik ederim. Sakinlik üzerine motive etmiş takımı.

        12

        Fatih Terim, benim en büyük silahım Onyekuru dedi. Onyekuru da dakika 2'de karşı karşıya, dakika 90+8'de karşı karşıya kaldı. 4 kez karşı karşıya geldi Altay'la 1'ini yaptı.

        13

        Mehmet Ekici'nin iki şutu ve Isla'nın dışında pozisyonu yoktu Fenerbahçe'nin. Tansiyonu yüksek maçları oynamayı seviyor Galatasaray. Belhanda çıkarken maddeler kafama gelmesin demiyor, bırakın gelsin diyor.

        14

        Vedat Muric'in pozisyonu penaltı mı değil mi derken gördük ki; vuruş ayağına değil yerdeki ayağına müdahale olduğu için penaltı. Serdar Aziz'in pozisyonunda eğer top oyundaysa penaltı.

        15

        Hakem Jailson'un pozisyonunda tereddütsüz gösterdi penaltıyı. Jailson, topu dürtüyor. Benim görüşüme göre Jailson'un pozisyonu penaltı değil. Ancak Galatasaray hakemle yendi demem, saygısızlık olur.

        16

        Türkiye'nin hiçbir büyük takımının maçında hiçbir hakem böyle takır takır göstermiyor pozisyonları. Genel anlamda Fenerbahçe aleyhine rahat rahat kartlar çıkartabiliyorlar. Ancak Fenerbahçe lehine verilmesi gerekenleri vermedikleri oluyor.

        17

        Galatasaray ve Trabzonspor ikili averajda geçti Fenerbahçe'yi. Fenerbahçe toparlar toparlamaz bilmem ancak kulübün bu travmayı atlatması gerek. Futbol bir oyundur bir şekilde devam eder.

        18

        Bu kadar kolay bir şekilde bizi dışarı ittiler diye bunun bir analizini yapmalı Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin oturup, önümüzdeki yılın planlamalarını yapması gerekiyor. Ersun Yanal bizim dostumuz, zor bir dönem, enteresan bir karar alabilir.

        19

        Fenerbahçe'nin TFF problemleri vardır, yüzde 80'inde de haklıdır. Bugün Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında 8 pozisyona girerek 3-1 mağlup etmesi de bir gerçek. Madalyonun bir tarafı da burası. Fenerbahçe kazansaydı, şampiyonluk şansını kaybetseydi daha kötü sonuçlar doğabilirdi. Şimdi ise uzun vadede bir planlama şansı doğdu.

        20

        Ozancığım sana bir ağabey tavsiyesi. Bu tarihi yok etmeye Allah'tan başka kimsenin gücü yetmez. Bu cümleyi kurmamalısın sen. Ozan'ın söylemesi gereken başka şeyler de var.

        21

        Isla 4 milyon euro verilse gönderilirdi, Jailson'a gelse gönderilirdi, Tolgay'a gelse o da gönderilirdi. Bugün hepsi sahadaydı. Ekici'yi mesela devre arasında Rize istedi ancak Ekici istemedi. Bugün kurtarıcı olarak o girdi. Mevlüt'ün bile yerine oyuncu bakılıyordu. O da bugün oynadı.

        22

        Yıllar boyu göreceğiz, tersi de olacak sonra yine tam tersi olacak. Galatasaray'ın yaptığı kolay değildir, 7'de 7 yaptılar. 24 puanı vardı Galatasaray'ın 16. haftada. 21 gol atıp, 3 gol yedi Galatasaray.

        23

        Altay'ın yaptığı hata, Altay'ın yapacağı bir hata. Olmadan oldum demeyeceksin. Altay, öyle hareket ediyor. Galatasaray ve Trabzon'a baktığına temel sorun kalede değil.

        24

        Hakemler hatalarını Fenerbahçe aleyhine çok rahat yapabiliyorlar. Ancak rakip takım yaptığında bir şey demiyorsun. Bu konu Galatasaray'lık bir konu değil, Fenerbahçe'lik bir konu. Galatasaraylılar yanlış anlamasın.

        25

        Beşiktaş dün sırat köprüsündeydi. Fenerbahçe'nin de iki ileri bir gerisi başladı bugünden itibaren. Bugün, sabaha kadar toplantı yap takımla, "şampiyon olacağız" de inandıramazsın. Senin yarışta olabilmen için çok önemli bir maçın var, Ankaragücü maçı 2-0'ken çıkar Gustavo'yu oyundan.

        26

        Fatih Terim'in açıklamalarının hepsine katılıyorum. Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un ne kadar şansı varsa Galatasaray'ın da o kadar şansı var.

        27

        Onyekuru ile benzer özelliğimiz var. Ben daha iyi futbolcuydum tabii. Ben Onyekuru olsam akşam yatarken, bu Fenerbahçe takımı orta sahaya kadar çıkarsa ben bunları mahvederim. Fatih Hoca da orta sahaya kadatr çıkarlarsa atın arkaya Onyekuru gider der.

        28

        Haklı bir sevinç. Bir Muslera'nın yaptığına bak, bir de Belhanda'nınkine... Galatasaray taraftarı ağlayın diyebilir ama Belhanda diyemez. Neyse belki biz de yapmışızdır zamanında...

        29

        Ersun Hoca, Fenerbahçeli olduğunu söylüyor ki Fenerbahçeli. Bence kendisi istifa edecek. Bir gerçek var; Bugün ve bundan sonrası var.

        30

        Ersun Yanal, çok istenen bir teknik adamdı. Taraftarın istediği performansı veremedi. Comolli'nin yaptıkları, gelen oyuncular... Mesela bir Falette transferi geldi, hoca tanımıyor.