Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık SON DAKİKA! İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı! Korona vaka haritası
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İllerde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı...

        Bakan Koca sosyal medya hesabından, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor" ifadelerini kullandı...

        Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

        Haftalık verilere göre, her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası, Şırnak, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta görüldü.

        Bakan Koca, şu bilgileri paylaştı:

        "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Kastamonu, Tekirdağ, İstanbul, Bayburt ve Zonguldak. Bu güzel seyri kalıcı hale getirmek elimizde."

        ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM

        İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 184,78 Ankara'da 152,63, İzmir'de 93,86 oldu.

        EN VAKA ÇOK GÖRÜLEN 4 İL

        Haftalık verilere göre Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid -19 vakası görülen iller oldu.

        REKLAM

        EN AZ VAKA GÖRÜLEN 5 İL

        Haftalık verilere göre, her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası görülen Şırnak, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta görüldü.

        VAKALARIN AZALDIĞI İLLER

        Bakan Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Kastamonu Tekirdağ, İstanbul, Bayburt ve Zonguldak ve Zonguldak. Bu güzel seyri kalıcı hale getirmek elimizde" ifadelerini kullandı.

        GEÇEN HAFTAYA GÖRE 100 BİNDE VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ