Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı, 2. etap personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? 2023 İşKur Kadro-branş dağılımı açıklandı mı?
        1

        Atama bekleyen sağlıkçılar tarafından merakla beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci personel alımına ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR'a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir." ifadelerini kullandı. Yapılanan açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı 2. etap başvurularının başlayacağı ve başvuru kılavuzunun yayımlanacağı tarih merak konusu oldu. Peki, "Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı başladı mı, ne zaman yapılacak?" İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 1. ETAP GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alımı gerçekleştirdi. 15 bin 537 kişi tıbbi sekreter ve 5 bin 831 hemşireden oluşan toplamda 30 bin sözleşmeli personel ataması yapıldı.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ PERSONEL ALIMI BAŞLIYOR!

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR'a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir. 42.500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

        4

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞCİ ALIMI BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI

        Bakan Koca, "KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir." dedi.

        5

        SAĞLIK BAKANLIĞI SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır. Kura sonuçları açıklandıktan sonra aşağıdaki sorgulama ekranına giriş yapabilirsiniz.