Somali'de salgın hastalık uyarısı
Aşırı kuraklığın hayatı tehdit ettiği Somali'de, akut ishal ve çeşitli hastalıklar görülmeye başladı
ABONE OLAfrika Boynuzu ülkelerinden Somali'de aşırı kuraklık hayatı tehdit ederken, başta akut ishal olmak üzere ülkede çocuk ve yaşlılar arasında çeşitli ölümcül hastalıkların görülmeye başladığı bildiriliyor.
Başkent Mogadişu'daki Benadir Devlet Hastanesi, özellikle çocuk ve yaşlıların yakalandığı akut ishal vakalarını kabul etmek için tüm imkanlarıyla 24 saat hizmet veriyor.
Bendar Hastanesi'nin acil servisinde görevli Dr. İsa Adem, hastaneye her gün 20'den fazla akut ishal vakasının yanı sıra enfeksiyon rahatsızlığı olan çok sayıda hastayı kabul ettiklerini belirtti.
Hastanede, ülkedeki aşırı kuraklık felaketinden dolayı zarar gören hastalara ücretsiz sağlık hizmeti vermeye özen gösterdiklerini dile getiren Adem, "Kısıtlı tıbbi imkanlarımıza rağmen doktor ve hemşirelerimiz, var olan güçleriyle çaresiz hastalara hizmet vermeye çalışıyor" dedi.
Akut ishal hastası kız çocuğunun annesi Cevni Ebubekir, kızının iki gün önce gece yarısı hastalandığını ve ölümden döndüğünü söyleyerek, "Gece yarısı çocukta şiddetli ishal ve mide bulantısı oldu. Hastane veya eczaneye gitme imkanımız yoktu. Sabah olunca Bendar Hastanesi'ne geldik ve doktorlar sağolsunlar ilgilendiler" diye konuştu.